Mochi koekjes met framboos
- Leen
- 3 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Mochi is een Japanse snack van kleefrijst, zacht en chewy. Wie van mochi houdt, zal deze koekjes ook lekker vinden. Net zoals mochi, zijn deze koekjes op basis van kleefrijstmeel. Voor de rest is het een heel simpel en lekker recept!
Voor 8 stuks
30 minuten werk
400 gram kleefrijstmeel (mochiko, glutinious rice flour) + 3 eetlepels extra
100 gram suiker
200 ml water
60 gram frambozen + 40 gram extra
Zeste van 1 citroen
In een kom, doe de 400 gram mochiko, suiker en water. Meng goed door elkaar. Het zou de consistentie van aardappelpuree moeten hebben.
Doe ongeveer de helft van dit deeg in een kom, we gaan een soort marmer effect maken met het deeg).
Doe de 60 gram frambozen in een kommetje en doe ze 2 minuten in de microgolf zodat het sap er uit komt.
Meng dit met de ene helft van het deeg, en voeg hier de 3 extra eetlepels mochiko bij.
Doe beide degen bij elkaar en meng een beetje, zodat je een marmer effect krijgt.
Verwarm de oven tot 220 graden (hete lucht).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Met een ijslepel, maak hoopjes met het deeg.
Doe hierover de zeste van citroen en enkele frambozen per koekje ter versiering.
Bak ze 13 minuten tot de bodem krokant is en ze makkelijk van het bakpapier afkomen.
Eens afgekoeld kan je ze 2 dagen bewaren in een gesloten doosje.
Opmerkingen