top of page

McMuffins

Foto van schrijver: Leen Leen

Bon, een heel moeilijk recept is dit niet. Ik twijfelde zelfs om dit online te zetten maar ik kreeg er toch veel vragen over toen ik deze zelfgemaakte McMuffins liet zien aan mijn omgeving.


Ik bereid deze regelmatig voor om een snel ontbijt of lichte maaltijd te hebben. Dit is ook een favoriet van de dochter voor in haar brooddoos. Deze keer maakte ik onmiddellijk 12 stuks om in de diepvriezer te bewaren. 8 met hamburger en 4 met ontbijt spek.

De Engelse muffins maak ik niet zelf, ik koop deze bij Stonemanor in Everberg of Waterloo. Indien je soms winkelt in Frankrijk, verkopen ze er daar ook in grote supermarkten. Dit is ook makkelijk online te vinden om te bestellen bijvoorbeeld bij britishstoreonline.com . Een goed recept om ze zelf te maken vind je bij Rutger Bakt.


Elke McMuffin verpak ik apart en vries ze maximum 3 maanden in. Wanneer je ze wil eten haal je ze uit de vriezer en stop je ze in de microgolf, 3 minuten op 800 watt. Zonder folie natuurlijk :)


Ik gebruik zelf, wat ik noem, "plastic kaas". Gewoon omdat ik dat zelf heel lekker vind. Uiteindelijk kies je zelf wat je op de McMuffin legt, dit kan natuurlijk ook met gewone kaas.


Voor 12 stuks

30 minuten werk


12 Engelse muffins

12 plakjes cheddar kaas

4 burgers, 100% rundvlees

12 plakjes ontbijt spek

12 eieren



Bereid alle elementen voor:

✨ Snij de muffins door de helft.

✨ Kluts de eieren, kruid met peper en zout en bak er omelet van. Ik maakte 3 grote omeletten van 12 eieren. Snij de in 4 kwartjes of steek er rondjes uit de grootte van de muffins.

✨ Snij de burgers horizontaal door, kruid ze eventueel wat bij met peper en zout. Plet ze met behulp van een spatel en de onderkant van een glas om er een soort van "smashed burgers" van te maken, rechtstreeks in de pan. Bak ze met wat olie.

✨ Bak het ontbijt spek.

✨ Leg alle elementen klaar.



✨ Top elk broodje met een stuk omelet, een schijfje kaas en een stuk hamburger of spek (of beide, waarom niet).

✨ Pak elke muffin in aluminiumfolie en plak er een sticker op met "burger" of "spek" op geschreven. Zo weet je welke toppings er op liggen.

✨ Steek ze in een zak met de datum op en wat het is.

✨ Vries ze in gedurende maximum 3 maanden.

✨ Om ze te eten, haal er eentje uit de vriezer. Haal de folie er af en verwarm ze in de microgolf op een bord gedurende 3 minuten op 800 watt.



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page