
Okonomiyaki is een Japans gerecht, dat als bijnaam soms "Japanse pannenkoek" of "Japanse pizza" wordt genoemd. Inderdaad een soort van pannenkoek met geraspte kool in en nog allemaal lekkere dingen. Ik maakte vandaag een gemakkelijke versie van okonomiyaki.
Voor de authentieke versie heb je veel speciale ingrediënten nodig. Onder andere nagaimo wortel, tempura kruimels, dashi bouillon, bonito vlokken... Ik heb dit al eerder met alles er op en er aan gedaan, en ik heb al okonomiyaki in Tokyo en Osaka gegeten en weet hoe het "echt" moet smaken maar vind deze makkelijkere versie minstens even lekker!
Ik raspte voor dit recept zelf mijn kool, maar je kan gerust voorgeraspte kool in zakjes gebruiken. Wortel en ui er in zullen ook zeker lekker zijn!
De bedoeling is om véél kool en weinig deeg te hebben. Nét genoeg deeg dat alles aan elkaar plakt.
Voor de okonomiyaki:
800 gram garaspte kool
4 eieren
60 gram panko
3 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels sushi gember, uit een potjen gehakt. Of 1 eetlepel geraspte verse gember
180 gram bloem
150 ml water
200 gram spek
scheutje olie om te bakken
Voor de toppings:
4 lente ui
20 gram furikaki
Japanse mayo
Okonomi saus of barbecue saus
✨ Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de okonomiyaki.
✨ Zet een pan op middelhoog vuur.
✨ Leg enkele sneetjes spek in de pan en doe daar op een grote pollepel van het okonomiyaki mengsel. Zo bakt het spek in het deeg.
✨ Laat 5 minuten rusten bakken met een deksel op de pan.
✨ Draai voorzichtig om.
✨ Laat nog eens 5 minuten bakken.
✨ Versier de okonomiyaki met japanse mayo, okonomi saus, gesneden lente ui en furikake.
Tip: hou je okonomiyaki langer warm om de mat van https://heatatable.be/
Comments