
Voor 4 burgers
1 uur werk
4 brioche hamburger broodjes
Ingemaakte rode ui (recept op mijn site)
Voor de truffel-kaas burger:
500 gram gehakt (varken-kalf)
150 gram geraspte mozzarella
1 ui
2 eetlepels truffel olie of 1 theelepel truffel poeder
Peper en zout naar smaak
✨️ Hak de ui tot moes in een hakmolentje.
✨️ Meng alle ingredienten in een kom (jawel, ook de geraspte kaas) en vorm hier van 4 burgers.
✨️ Bak ze in een pan op middenhoog vuur tot ze doorbakken zijn met een mooi bruin korstje.
Voor de krokante oesterzwammen:
250 gram oesterzwammen
100 ml ijskoud bruisend water
100 gram tarwe bloem
1 theelepel maïzena
Zout naar smaak
Olie om te frituren (zonnebloem of pinda)
✨️ Meng het water met de bloem, maizena en zout.
✨️ Dip de oesterzwammen een voor een in het deeg.
✨️ Frituur in hete kort tot ze goudbruin en krokant zijn.
Voor de knoflook saus:
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels griekse yoghurt
1 a 2 tenen knoflook, fijngehakt
10 gram verse peterselie, fijn gehakt
Snuf suiker
Zout en peper naar keuze
✨️ Meng alles in een kommetje.
Maak de burger:
✨️ Toast de brioche broodjes.
✨️ Smeer een laagje knoflook op het onderste broodje.
✨️ Leg hier op de burger.
✨️ Leg de krokante oesterzwammen op de burger.
✨️ Werk af met opgelegde rode ui en leg het bovenste broodje erop.
✨️ Serveer met mijn krokante wortel frietjes (recept op mijn site) en een slaatje.
Comments