top of page

Luxueuze truffel-kaas burger met krokante oesterzwammen.

Foto van schrijver: Leen Leen


Voor 4 burgers

1 uur werk


4 brioche hamburger broodjes

Ingemaakte rode ui (recept op mijn site)


Voor de truffel-kaas burger:

500 gram gehakt (varken-kalf)

150 gram geraspte mozzarella

1 ui

2 eetlepels truffel olie of 1 theelepel truffel poeder

Peper en zout naar smaak


✨️ Hak de ui tot moes in een hakmolentje.

✨️ Meng alle ingredienten in een kom (jawel, ook de geraspte kaas) en vorm hier van 4 burgers.

✨️ Bak ze in een pan op middenhoog vuur tot ze doorbakken zijn met een mooi bruin korstje.


Voor de krokante oesterzwammen:

250 gram oesterzwammen

100 ml ijskoud bruisend water

100 gram tarwe bloem

1 theelepel maïzena

Zout naar smaak

Olie om te frituren (zonnebloem of pinda)


✨️ Meng het water met de bloem, maizena en zout.

✨️ Dip de oesterzwammen een voor een in het deeg.

✨️ Frituur in hete kort tot ze goudbruin en krokant zijn.


Voor de knoflook saus:

2 eetlepels mayonaise

2 eetlepels griekse yoghurt

1 a 2 tenen knoflook, fijngehakt

10 gram verse peterselie, fijn gehakt

Snuf suiker

Zout en peper naar keuze


✨️ Meng alles in een kommetje.


Maak de burger:

✨️ Toast de brioche broodjes.

✨️ Smeer een laagje knoflook op het onderste broodje.

✨️ Leg hier op de burger.

✨️ Leg de krokante oesterzwammen op de burger.

✨️ Werk af met opgelegde rode ui en leg het bovenste broodje erop.

✨️ Serveer met mijn krokante wortel frietjes (recept op mijn site) en een slaatje.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page