top of page

KFC (Korean fried chicken) met honing-boter sausje

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 4 apr
  • 1 minuten om te lezen

Ik deelde enkele weken geleden een recept voor een pittige versie van dit gerecht, deze keer maakte ik het met een milde saus met boter en honing. Deze versie van KFC (Korean fried chicken) werd goed gesmaakt door mijn dochter.


Voor 4 personen

30 minuten werk + 4 uur marineren


500 gr kippendijfilet

1 eetlepel maizena

4 eetlepels sojasaus

1 teen knoflook


2 eetlepels maizena

2 eetlepels bloem

1 eetlepel water

Olie om in te frituren


Voor de saus:

3 eetlepels boter

2 eetlepels honing

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel sesam olie

2 tenen knoflook


Om af te werken:

Sesamzaad

Rijst

Komkommer

Lente ui





✨ Snij de kip in hapklare stukjes.

✨ Hak de knoflook

✨ Voeg de maïzena, knoflook en sojasaus toe.

✨ Laat minstens vier uur marineren in de koelkast.


✨ Voeg de maïzena, bloem en water toe.

✨ Laat 15 minuten rusten. (maak ondertussen de rest voor er bij te eten)


✨ Warm de olie op tot 170 graden.

✨ Laat elk stukje kip er rustig in glijden.

✨ Frituur tot ze lichtjes goudbruin zien, ongeveer 4 minuten.

✨ Haal de kip er uit en laat lichtjes afkoelen.

✨ Frituur de kip vlak voor het eten nogmaals 3 minuten. Dit zorgt voor een extra krokant resultaat.


✨ Meng alle ingrediënten voor de saus.

✨ Doe de kip in de saus en schud om.


✨ Serveer met rijst en komkommer, werk af met sesam zaadjes en lente ui.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page