
Deze was echt een topper bij de dochter, en bij mij :)
Heel snel klaar, tegen dat de pasta gaar was, was de saus ook klaar en konden we aan tafel!
Voor 4 personen als hoofdgerecht
20 minuten werk
300 gram linguine
100 gram zongedroogde tomaten
200 gram spekjes
100 ml room
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes, 400 gram
1 eetlepel tomatenconcentraat
Scheutje olijfolie
50 gram parmezaan, geraspt
Peterselie om af te werken
✨ Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook, kook de pasta al dente terwijl we de saus maken.
✨ Hak de ui, knoflook en zongedroogde tomaten.
✨ Doe een scheutje olijfolie in een pan, bak de tomatenconcentraat kort aan.
✨ Voeg het spek, de ui en look toe en bak tot de spekjes gaar zijn.
✨ Voeg de tomatenblokjes en zongedroogde tomaten toe. Laat 5 minuten sudderen.
✨ Voeg de geraspte parmezaan en room toe.
✨ Voeg de pasta en enkele lepels pasta water toe.
✨ Werk af met wat gehakte peterselie.

Comments