top of page

Linguine met zongedroogde tomaten en spekjes

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze was echt een topper bij de dochter, en bij mij :)

Heel snel klaar, tegen dat de pasta gaar was, was de saus ook klaar en konden we aan tafel!


Voor 4 personen als hoofdgerecht

20 minuten werk


300 gram linguine

100 gram zongedroogde tomaten

200 gram spekjes

100 ml room

1 ui

2 teentjes knoflook

1 blik tomatenblokjes, 400 gram

1 eetlepel tomatenconcentraat

Scheutje olijfolie

50 gram parmezaan, geraspt


Peterselie om af te werken



✨ Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook, kook de pasta al dente terwijl we de saus maken.

✨ Hak de ui, knoflook en zongedroogde tomaten.

✨ Doe een scheutje olijfolie in een pan, bak de tomatenconcentraat kort aan.

✨ Voeg het spek, de ui en look toe en bak tot de spekjes gaar zijn.

✨ Voeg de tomatenblokjes en zongedroogde tomaten toe. Laat 5 minuten sudderen.

✨ Voeg de geraspte parmezaan en room toe.

✨ Voeg de pasta en enkele lepels pasta water toe.

✨ Werk af met wat gehakte peterselie.



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page