top of page

Linguine met gele paprika-amandel-citroen pesto

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 31 mei
  • 1 minuten om te lezen

Zin in iets anders dan de klassieke groene pesto? Deze zonnige gele paprika-amandel-citroen pesto is een verrassende variatie.


40 minuten werk

Voor 6 personen


Voor de pesto:

2 gele paprika's

2 tenen knoflook

100 gram amandelen

50 gram parmezaan

50 ml goede olijfolie


500 gram linguine


Voor af te werken:

1/2 gele paprika in fijne blokjes

Gehakte amandelen

Gesnipperde lente ui



✨ Verwarm de oven voor op 220 graden.

✨ Snij de paprika in stukjes en doe ze in een ovenschaal met wat olijfolie.

✨ Rooster de paprika gedurende 15 minuten tot ze zacht is en wat donkere randjes heeft.

✨ Laat de paprika afkoelen.


✨ Rooster de amandelen in een droge pan tot deze wat kleur krijgen en de smaak vrij komt.


✨ Doe de amandelen, paprika, look; parmezaan en olijfolie in een hakmolentje en hak fijn.

✨ Breng eventueel op smaak met peper en zout.


✨ Kook de pasta al dente.

✨ Meng de pesto onder de pasta met wat pasta water voor de binding.


✨ Werk af met paprika blokjes, amandelen, groene basilicum olie en gesnipperde lente ui.


✨ Tip; Serveer met gebraden kip met citroen, honing en look , recept vind je hier.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page