Linguine met gele paprika-amandel-citroen pesto
- Leen
- 31 mei
- 1 minuten om te lezen

Zin in iets anders dan de klassieke groene pesto? Deze zonnige gele paprika-amandel-citroen pesto is een verrassende variatie.
40 minuten werk
Voor 6 personen
Voor de pesto:
2 gele paprika's
2 tenen knoflook
100 gram amandelen
50 gram parmezaan
50 ml goede olijfolie
500 gram linguine
Voor af te werken:
1/2 gele paprika in fijne blokjes
Gehakte amandelen
Gesnipperde lente ui
✨ Verwarm de oven voor op 220 graden.
✨ Snij de paprika in stukjes en doe ze in een ovenschaal met wat olijfolie.
✨ Rooster de paprika gedurende 15 minuten tot ze zacht is en wat donkere randjes heeft.
✨ Laat de paprika afkoelen.
✨ Rooster de amandelen in een droge pan tot deze wat kleur krijgen en de smaak vrij komt.
✨ Doe de amandelen, paprika, look; parmezaan en olijfolie in een hakmolentje en hak fijn.
✨ Breng eventueel op smaak met peper en zout.
✨ Kook de pasta al dente.
✨ Meng de pesto onder de pasta met wat pasta water voor de binding.
✨ Werk af met paprika blokjes, amandelen, groene basilicum olie en gesnipperde lente ui.
✨ Tip; Serveer met gebraden kip met citroen, honing en look , recept vind je hier.
Comments