Lasagna met scampi en gerookte zalm
- Leen
- 11 okt
- 2 minuten om te lezen

Deze lasagna was een groot succes, ik serveerde deze toen ik bezoek had en alles was op. Ik maakte ze een dag op voorhand en bakte ze dan à la minute af.
Voor 4 a 6 personen
1 uur werk
250 gram droge lasagna bladen (of 400 gram verse)
220 gram gerookte zalm (8 sneetjes)
150 gram geraspte kaas (emmental)
Voor de scampi
400 gram scampi (ongepeld)
3 tenen look
Olie om in te bakken
Peper en zout naar smaak
Voor de saus
70 gram boter
70 gram bloem
3 eetlepels tomatenconcentraat
1 liter koude melk
200 gram geraspte kaas (emmental)
1 theelepel sambal (optioneel)
Peper en zout naar smaak
200 ml bouillon van de scampi schelpen
Maak de saus:
Pel de scampi. Stoof de schillen wat aan. Kook de schillen in 200 ml water tot de smaak vrij komt. Zeef dit en gebruik het vocht om de saus meer op smaak te brengen.
Smelt de boter in een pot. Voeg de bloem toe en meng goed. Laat dit bakken tot het naar cake ruikt.
Voeg het tomatenconcentraat toe, meng goed en laat dit even mee bakken.
Voeg beetje bij beetje de koude melk toe tot deze op is, blijf ondertussen goed mengen.
Voeg het vocht van de scampi toe.
Voeg de kaas, sambal, peper en zout toe.
Maak de scampi:
Bak de scampi op hoog vuur, met de olie, look en kruiden.
Bak ze ongeveer 70% gaar, de rest van de garing gebeurt in de oven.
Bereid de rest van de elementen voor:
Kook de lasagnabladen al dente in gezouten water. Als je verse bladen gebruikt is dit niet nodig.
Bouw de lasagna:
Begin met een royale laag saus, volg op met de pasta, dan zalm en scampi. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
Strooi geraspte kaas over de lasagna heen.
Je kan ze in de koelkast bewaren tot je ze wil bakken.
Bak de lasagna 25 minuten op 180 graden (onmiddellijk)
Bak de lasagna 40 minuten op 180 graden (als ze uit de koelkast komt)
Werk eventueel af met extra scampi en verse peterselie.


















Opmerkingen