"Kıymalı Poğaça": Turkse gevulde broodjes met gehakt
- Leen
- 23 sep
- 2 minuten om te lezen

Een klassieker uit de Turkse keuken, gevulde broodjes. Deze keer met een gehaktmengsel. Mijn lieve schoonzus leerde mij hoe ik deze moest maken. Mijn dochter is er zot van, ik steek ze in haar brooddoos.
Voor ongeveer 20 stuks
2 uur werk
Voor het deeg:
800 gram bloem
240 gram water
240 gram melk
1 pakje droge gist
1 theelepel suiker
1 eiwit
1 theelepel zout
210 gram zonnebloemolie
Voor de vulling:
500 gram rundgehakt
1 ajuin
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel basilicum
Handje verse peterselie
Zout en peper naar smaak
Voor de afwerking:
1 eigeel
Sesamzaadjes
Warm de melk en water lichtjes op, tot het lauw is.
Doe dit in de mengkom van de deegmixer.
Doe het zakje gist en de suiker erbij, meng goed en laat 10 minuten rusten.
Doe het eiwit, zout en olie erbij en meng goed.
Voeg beetje bij beetje alle bloem bij de vloeistof terwijl je langzaam mengt.
Mix dit 4 minuten op de laagste stand en 3 minuten op middelhoge stand, tot het deeg van de randen wegtrekt.
Bedek het deeg met een handdoek en laat 1 uur rusten.
Maak ondertussen de vulling:
Snipper de ajuin.
Doe in een pan met een eetlepel olie en bak tot de ajuin glazig is.
Doe de tomatenpuree erbij en bak kort mee.
Doe het gehakt en droge kruiden erbij en bak tot het gaar is en bruin gekkeurd.
Hak de peterselie fijn en voeg ze op het einde toe.
Laat dit mengsel afkoelen.
.
Maak van het gehakt bolletjes ter grootte van een pingpongbal.
Gebruik eventueel een beetje extra bloem om plakken te voorkomen.
Duw elk bolletje plat en doe er ongeveer 1 eetlepel van het gehaktmengsel in. Vouw het dicht.

Leg de bolletjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Kluts het eigeel en smeer elk bolletje in hiermee.
Versier met sesamzaadjes.
Verwarm de oven voor op 210 graden, hete lucht
Bak de gevulde broodjes in 18 a 20 minuten gaar, tot ze goudbruin zijn.
Opmerkingen