top of page

"Kuru Fasulye": gestoofde bonen met vlees

Foto van schrijver: Leen Leen

Dit is de Turkse versie van boontjes in tomatensaus, met rundvlees. "Kuru Fasulye" betekend letterlijk vertaald "droge bonen". . Zeer makkelijk om te maken, maar wel wat tijd nodig :) ideaal om in grote porties te maken en dan in te vriezen. Vaak word dit ook gemaakt als een soort soep, met veel meer vocht. Ik koos voor een vastere consistentie.


Voor ongeveer 8 a 10 porties

3 uur werk + 24 u wachten


1 kg droge witte bonen

1 kg stoofvlees van rund

5 eetlepels biber salça (paprikapuree)

5 eetlepel tomaat salça (tomatenpuree)

zout en peper naar smaak

2 eetlepels mild paprika poeder

1 theelepel pul biber

1 theelepel gerookt paprika poeder

Verse peterselie om af te werken



✨ Doe de bonen in een kom en voeg 2,5 liter water toe.

✨ Laat ze een nachtje wellen in de koelkast.


✨ Neem een grote pot, doe er een scheutje olie in. Bak het vlees aan tot het een korstje heeft.

✨ Voeg de twee soorten salça, paprika poeder, pul biber, gerookte paprika en peper en zout toe. Bak kort mee.

✨ Giet de bonen af. Voeg ze toe aan het vlees.

✨ Giet 1,5 liter water er bij.

✨ Laat het geheel 2 a 2,5 uur rustig sudderen. Voeg meer water toe voor een meer lopende saus, indien gewenst.

✨ De fasulye zijn klaar wanneer de bonen zacht zijn en het vlees bijna uit elkaar valt.

✨ Werk af met verse peterselie.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page