top of page

"Kumpir": Turkse gevulde kazige aardappel

Foto van schrijver: Leen Leen

Nog eens een Turkse klassieker. Een gevulde aardappel met kaas en allemaal lekkere dingen. Je kan er alle kanten mee uit maar dit zijn de toppings die je het vaakst tegenkomt.


Voor 4 personen

1,5 uur werk


4 "griller" aardappelen (zeer grote bloemige aardappelen), deze kan je kopen in een groentenwinkel of de Turkse supermarkt

Olie

200 gram kaşar (Turkse jonge kaas), of een andere jonge kaas


Toppings:

1/4 rode kool, 2 eetlepels azijn, zout naar smaak

1 blikje mais

100 gram erwtjes (diepvries)

10 zwarte olijven

10 groene olijven

10 tv-worstjes of knakworstjes

Mayonaise en ketchup naar smaak

Verse peterselie om af te werken.




Prik met een vork wat gaatjes in de aardappel.

Smeer ze in met olie.

Bak ze in de airfryer, 1 uur op 170 graden. Dit kan ook in de oven, 1,5 uur op 190 graden. Klassiek word dit in een oventje met kolen gedaan.


Bereid ondertussen de toppings voor

Snij de rode kool in zeer fijne reepjes, kruid met zout en azijn. Masseer goed.

Snij de olijven in schijfjes.

Kook de erwtjes kort af

Giet de mais af.


Haal de aardappel uit de airfryer, snij ze open.

Pak de binnenkant met een vork en meng de kaas er onder zodat deze smelt.

Doe alle toppings er op,



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page