
Nog eens een Turkse klassieker. Een gevulde aardappel met kaas en allemaal lekkere dingen. Je kan er alle kanten mee uit maar dit zijn de toppings die je het vaakst tegenkomt.
Voor 4 personen
1,5 uur werk
4 "griller" aardappelen (zeer grote bloemige aardappelen), deze kan je kopen in een groentenwinkel of de Turkse supermarkt
Olie
200 gram kaşar (Turkse jonge kaas), of een andere jonge kaas
Toppings:
1/4 rode kool, 2 eetlepels azijn, zout naar smaak
1 blikje mais
100 gram erwtjes (diepvries)
10 zwarte olijven
10 groene olijven
10 tv-worstjes of knakworstjes
Mayonaise en ketchup naar smaak
Verse peterselie om af te werken.
✨ Prik met een vork wat gaatjes in de aardappel.
✨ Smeer ze in met olie.
✨ Bak ze in de airfryer, 1 uur op 170 graden. Dit kan ook in de oven, 1,5 uur op 190 graden. Klassiek word dit in een oventje met kolen gedaan.
✨ Bereid ondertussen de toppings voor
✨ Snij de rode kool in zeer fijne reepjes, kruid met zout en azijn. Masseer goed.
✨ Snij de olijven in schijfjes.
Comments