Kroketjes van prei en pancetta
- Leen
- 7 dagen geleden
- 2 minuten om te lezen

Ik maakte deze kroketjes alvast voor de feestdagen. Ik bakte ze rechtstreeks vanuit de diepvriezer en ze waren perfect!
Voor 24 kleintje kroketjes
1 uur werk + tussendoor 24 u rusttijd
Voor de vulling:
2 stengels prei (alles samen 300 gram)
150 gram pancetta
70 gram boter
70 gram bloem
500 ml groentenbouillon
200 ml room
150 gram geraspte emmentaler
Peper, zout, nootmuskaat naar smaak
Voor de korst:
2 eieren
50 gram bloem
100 gram panko
Voor de afwerking:
Rucola
Afilla scheuten
Mayonaise
Maak de vulling:
Snij de prei zo fijn mogelijk.
Hak de pancetta fijn.
Bak de prei en pancetta tesamen in een pan tot de prei zacht en gaar is.
Zet opzij.
Doe de boter in een pot en laat smelten.
Voeg de bloem toe en meng goed. Laat bakken tot het naar cake ruikt.
Voeg beetje per beetje de bouillon toe. Meng tussendoor alles goed door elkaar.
Voeg de room en geraspte kaas toe.
Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg het preimengsel toe. Meng door elkaar.
Doe in een kom en bedek met folie om uitdrogen te voorkomen.
Laat afkoelen en plaats een nachtje in de frigo.

Zet 3 borden klaar:
1 met bloem
1 met geklust ei
1 met panko
Bedek een grote schaal met bakpapier.
Maak balletjes ter grootte van een walnoot van het prei mengsel.
Haal dit in volgorde door de bloem, ei en panko.
Leg de kroketjes op het bakpapier, zorg dat ze elkaar niet raken.
Plaats dit gedurende 8 uur in de diepvriezer.
Van zodra ze bevroren zijn, kan je ze in een zak steken om zo langdurig te bewaren in de diepvriezer (maximum 3 maanden).
Frituur de kroketjes rechtstreekt vanuit de diepvriezer op 170 graden, tot ze goudbruin zijn en vanbinnen warm.
Leg ze op een bedje van rucola.
Versier met een toefje mayonaise en afilla scheuten.
























Opmerkingen