top of page

Kroketjes van prei en pancetta

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 7 dagen geleden
  • 2 minuten om te lezen
ree

Ik maakte deze kroketjes alvast voor de feestdagen. Ik bakte ze rechtstreeks vanuit de diepvriezer en ze waren perfect!


Voor 24 kleintje kroketjes

1 uur werk + tussendoor 24 u rusttijd


Voor de vulling:

2 stengels prei (alles samen 300 gram)

150 gram pancetta

70 gram boter

70 gram bloem

500 ml groentenbouillon

200 ml room

150 gram geraspte emmentaler

Peper, zout, nootmuskaat naar smaak


Voor de korst:

2 eieren

50 gram bloem

100 gram panko


Voor de afwerking:

Rucola

Afilla scheuten

Mayonaise




Maak de vulling:

  • Snij de prei zo fijn mogelijk.

  • Hak de pancetta fijn.

  • Bak de prei en pancetta tesamen in een pan tot de prei zacht en gaar is.

  • Zet opzij.

  • Doe de boter in een pot en laat smelten.

  • Voeg de bloem toe en meng goed. Laat bakken tot het naar cake ruikt.

  • Voeg beetje per beetje de bouillon toe. Meng tussendoor alles goed door elkaar.

  • Voeg de room en geraspte kaas toe.

  • Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  • Voeg het preimengsel toe. Meng door elkaar.

  • Doe in een kom en bedek met folie om uitdrogen te voorkomen.

  • Laat afkoelen en plaats een nachtje in de frigo.


ree

  • Zet 3 borden klaar:

    • 1 met bloem

    • 1 met geklust ei

    • 1 met panko

  • Bedek een grote schaal met bakpapier.

  • Maak balletjes ter grootte van een walnoot van het prei mengsel.

  • Haal dit in volgorde door de bloem, ei en panko.

  • Leg de kroketjes op het bakpapier, zorg dat ze elkaar niet raken.

  • Plaats dit gedurende 8 uur in de diepvriezer.

  • Van zodra ze bevroren zijn, kan je ze in een zak steken om zo langdurig te bewaren in de diepvriezer (maximum 3 maanden).



  • Frituur de kroketjes rechtstreekt vanuit de diepvriezer op 170 graden, tot ze goudbruin zijn en vanbinnen warm.

  • Leg ze op een bedje van rucola.

  • Versier met een toefje mayonaise en afilla scheuten.


Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page