top of page

Koreaanse stijl spek met honing en look

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 28 aug
  • 1 minuten om te lezen
ree

Dit recept van spek met honing en look maakte ik voor een BBQ met Koreaans thema. Super simpel om te maken, lekker krokant en heel lekker in een ssam (Koreaanse wrap).




Voor 4 personen

15 minuten werk + 1 nachtje marineren


600 gram dik gesneden, gezouten speksneden

5 teentjes look

4 eetlepels honing


Om af te werken:

Enkele blaadjes gim (geroosterde nori)

Sesamzaadjes


Voor erbij, om een ssam (Koreaanse wrap te maken):

30 shiso blaadjes

1 romeinse sla

Ssamjang (Koreaanse saus op basis van sojabonen en chili)




  • Plet de look

  • Doe de look, honing en spek in een bakje en meng goed door elkaar.

  • Dek het bakje af en laat een nachtje marineren in de frigo.

ree

Bereid de andere ingrediƫnten voor, vlak voor het bakken:

  • Was de romeinse sla en snij ze in stukken, net groot genoeg om een hapklare wrap van te maken.

  • Was de shiso blaadjes.

  • Schik dit mooi en zet de saus en kimchi er bij.


  • Stook de BBQ tot 220 graden.

  • Bak het spek gaar, direct boven de kolen, enkele minuten langs elke kant.

  • Snij het spek met een schaar in stukken.


  • Maak een ssam: Neem een stukje sla, leg hierop op een blaadje shiso, een stukje spek, een beetje kimchi en saus. Vouw op en eet in een hap op!

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page