Koreaanse stijl spek met honing en look
- Leen
- 28 aug
- 1 minuten om te lezen

Dit recept van spek met honing en look maakte ik voor een BBQ met Koreaans thema. Super simpel om te maken, lekker krokant en heel lekker in een ssam (Koreaanse wrap).
Voor 4 personen
15 minuten werk + 1 nachtje marineren
600 gram dik gesneden, gezouten speksneden
5 teentjes look
4 eetlepels honing
Om af te werken:
Enkele blaadjes gim (geroosterde nori)
Sesamzaadjes
Voor erbij, om een ssam (Koreaanse wrap te maken):
30 shiso blaadjes
1 romeinse sla
Ssamjang (Koreaanse saus op basis van sojabonen en chili)
Plet de look
Doe de look, honing en spek in een bakje en meng goed door elkaar.
Dek het bakje af en laat een nachtje marineren in de frigo.

Bereid de andere ingrediƫnten voor, vlak voor het bakken:
Was de romeinse sla en snij ze in stukken, net groot genoeg om een hapklare wrap van te maken.
Was de shiso blaadjes.
Schik dit mooi en zet de saus en kimchi er bij.
Stook de BBQ tot 220 graden.
Bak het spek gaar, direct boven de kolen, enkele minuten langs elke kant.
Snij het spek met een schaar in stukken.
Maak een ssam: Neem een stukje sla, leg hierop op een blaadje shiso, een stukje spek, een beetje kimchi en saus. Vouw op en eet in een hap op!














Opmerkingen