Koreaanse kippevleugels
- Leen
- 7 aug
- 1 minuten om te lezen

Kippenvleugels liggen bij ons bijna altijd op de BBQ. Deze keer in Koreaanse stijl, lekker zoet en pittig.
Voor 2 personen
30 min werk + minstens 4 uur marineren
600 gram kippenvleugels
Voor de marinade:
2 eetlepels gochujang (koreaanse chilipasta)
2 eetlepels lichte sojasaus
3 eetlepels sesam olie
1 eetlepel suiker
2 tenen look
Voor de afwerking:
Pijpajuin
Spaanse chili
Sesamzaadjes
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kommetje.
Giet dit over de kippenvleugels en smeer ze goed in.
Laat minstens 4 uur marineren in de frigo (of een nachtje is nog beter)

Stook de bbq tot 180 graden. Maak een direct en een indirecte zone.
Bak de kippenvleugels 20 minuten op de indirecte zone en grill ze dan kort af op de directe zone.
Werk af met pijpajuin, sesamzaad en chilipeper.










Opmerkingen