top of page

Koreaanse kippevleugels

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 7 aug
  • 1 minuten om te lezen
ree

Kippenvleugels liggen bij ons bijna altijd op de BBQ. Deze keer in Koreaanse stijl, lekker zoet en pittig.


Voor 2 personen

30 min werk + minstens 4 uur marineren


600 gram kippenvleugels


Voor de marinade:

2 eetlepels gochujang (koreaanse chilipasta)

2 eetlepels lichte sojasaus

3 eetlepels sesam olie

1 eetlepel suiker

2 tenen look


Voor de afwerking:

Pijpajuin

Spaanse chili

Sesamzaadjes



  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kommetje.

  • Giet dit over de kippenvleugels en smeer ze goed in.

  • Laat minstens 4 uur marineren in de frigo (of een nachtje is nog beter)


ree

  • Stook de bbq tot 180 graden. Maak een direct en een indirecte zone.

  • Bak de kippenvleugels 20 minuten op de indirecte zone en grill ze dan kort af op de directe zone.

  • Werk af met pijpajuin, sesamzaad en chilipeper.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page