top of page

Kippensoep met pompoen

Foto van schrijver: Leen Leen

Het is vollenbak pompoen seizoen, en pompoen is mijn favoriete groente. Ik kijk er elk jaar naar uit om veel verschillende gerechten er mee te maken. Deze keer een kippensoep met pompoen. Het was een groot succes, mijn dochter heeft 5 kommetjes van deze soep gegeten op een dag.


1 uur werk

6 personen als voorgerecht of kleine maaltijd met brood


1/2 rauwe kip of 2 billen

1/2 kastanje pompoen, ongeveer 400 gram geschild

5 aardappelen, ongeveer 400 gram geschild

2 liter water

1 ui

Zout en peper naar smaak

1 theelepel kurkuma

Peterselie om af te werken




✨ Doe de kip met het water in een pot en laat 40 minuten koken.

✨ Snij ondertussen de pompoen in blokjes, de schil mag er aan blijven.

✨ Schil de aardappelen en snij de in blokjes.

✨ Vis de kip uit het de soep en pluis ze.

✨ Kruid de soep met peper en zout naar smaak. Voeg ook de kurkuma toe.

✨ Doe de kip en aardappel in de soep en laat 5 minuten koken.

✨ Voeg de pompoen blokjes toe en laat nog eens 5 minuten koken.

✨ Werk af met verse peterselie.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page