top of page

Kippensoep met N'duja

Foto van schrijver: Leen Leen

Een pittige kippensoep, om je neusgaten goed open te zetten tijdens een verkoudheid :)


Voor 4 personen als kleine maaltijd, met brood

1 uur werk


1/2 kippeborst (1 filet)

1,2 liter water

1 sjalot

2 teentjes knoflook

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel N'duja

1 rode paprika

1 tomaat

Zout naar smaak

Scheutje olie

Sap van 1/2 citroen

Verse peterselie en een schijfje citroen om af te werken



✨ Doe de kippenborst en water in een pot, laat 30 minuten koken.

✨ Vis de kip er uit en leg even opzij, zodat deze afkoelt en handelbaar is om te pluizen.

✨ Snij de sjalot en knoflook fijn, stoof ze in een pan tot ze wat glazig zijn.

✨ Voeg de tomatenpuree en n'duja toe en bak even mee, zo komen de smaken vrij.

✨ Snij de paprika en tomaat in kleine blokjes.

✨ Pluis de kip.

✨ Voeg alles samen in de pot met water, laat 15 minuten rustig verder koken tot de paprika en tomaat gaar zijn.

✨ Voeg vlak voor het serveren het citroensap toe.

✨ Werk af met een beetje verse peterselie en een schijfje citroen.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page