
Een pittige kippensoep, om je neusgaten goed open te zetten tijdens een verkoudheid :)
Voor 4 personen als kleine maaltijd, met brood
1 uur werk
1/2 kippeborst (1 filet)
1,2 liter water
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel N'duja
1 rode paprika
1 tomaat
Zout naar smaak
Scheutje olie
Sap van 1/2 citroen
Verse peterselie en een schijfje citroen om af te werken
✨ Doe de kippenborst en water in een pot, laat 30 minuten koken.
✨ Vis de kip er uit en leg even opzij, zodat deze afkoelt en handelbaar is om te pluizen.
✨ Snij de sjalot en knoflook fijn, stoof ze in een pan tot ze wat glazig zijn.
✨ Voeg de tomatenpuree en n'duja toe en bak even mee, zo komen de smaken vrij.
✨ Snij de paprika en tomaat in kleine blokjes.
✨ Pluis de kip.
✨ Voeg alles samen in de pot met water, laat 15 minuten rustig verder koken tot de paprika en tomaat gaar zijn.
✨ Voeg vlak voor het serveren het citroensap toe.
✨ Werk af met een beetje verse peterselie en een schijfje citroen.
Comments