Kippensoep met kurkuma, gember en chili
- Leen
- 31 mrt
- 1 minuten om te lezen

Een gezonde en vullende maaltijd soep met kip, gember en chili. Ideaal als lunch.
Voor 3 personen als maaltijd
1 uur werk
1 liter water
2 kippenbillen
1 theelepel kurkuma
1 spaanse chili
1 teen look
1 stuk gember de grootte van een duim, meer of minder naar smaak
3 wortelen
Zout en peper naar smaak
Om af te werken: verse peterselie, chilivlokken
✨ Doe de kippenbillen en water in een pot en laat 40 minuten koken.
✨ Bereid ondertussen de andere ingredienten voor:
✨ Schil de wortel en snij ze in hapklare stukken.
✨ Plet en hak de look.
✨ Schil de gember en hak ze tot moes.
✨ Snij enkele ringen van de spaanse peper (voor de afwerking), hak te rest tot moes

✨ Haal de kip uit de bouillon en haal het vlees van het bot, zet even opzij.
✨ Doe de wortel, gember, look, chili en kurkuma in de bouillon.
✨ Kruid naar smaak met peper en zout.
✨ Laat 15 minuten koken.
✨ Voeg de kip terug toe en laat nog eens 5 minuten koken.
✨ Serveer en werk af met verse peterselie en chilivlokken.
✨ Serveer met brood.
Opmerkingen