top of page

Kippensoep met kurkuma, gember en chili

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 31 mrt
  • 1 minuten om te lezen

Een gezonde en vullende maaltijd soep met kip, gember en chili. Ideaal als lunch.


Voor 3 personen als maaltijd

1 uur werk


1 liter water

2 kippenbillen

1 theelepel kurkuma

1 spaanse chili

1 teen look

1 stuk gember de grootte van een duim, meer of minder naar smaak

3 wortelen

Zout en peper naar smaak


Om af te werken: verse peterselie, chilivlokken



✨ Doe de kippenbillen en water in een pot en laat 40 minuten koken.


✨ Bereid ondertussen de andere ingredienten voor:

✨ Schil de wortel en snij ze in hapklare stukken.

✨ Plet en hak de look.

✨ Schil de gember en hak ze tot moes.

✨ Snij enkele ringen van de spaanse peper (voor de afwerking), hak te rest tot moes


✨ Haal de kip uit de bouillon en haal het vlees van het bot, zet even opzij.


✨ Doe de wortel, gember, look, chili en kurkuma in de bouillon.

✨ Kruid naar smaak met peper en zout.

✨ Laat 15 minuten koken.


✨ Voeg de kip terug toe en laat nog eens 5 minuten koken.

✨ Serveer en werk af met verse peterselie en chilivlokken.

✨ Serveer met brood.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page