Kip met miso, honing en kruidenkorst
- Leen
- 2 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Ik werd voor dit gerecht geïnspireerd door een gerecht dat ik at in een chic restaurant. Daar maakten ze het met eend en werd een mini stukje geserveerd met een mini beetje saus. Zo lekker, maar daar wou ik méér van. Ik maakte deze zeer gelijkaardige kip met miso, honing en een kruidenkorst. Zo fantastisch lekker!
3 kippendijen met rugdeel
Voor de lak:
3 eetlepels honing + 1 eetlepel extra
1,5 eetlepels miso
1 eetlepel water
Voor de kruidenkorst:
2 theelepels korianderzaad
1 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel komijnzaad
✨ Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht)
✨ Meng de 3 eetlepels honing met de miso en 1 eetlepel water.
✨ Leg de kip in een ovenschaal en smeer een laagje van het miso mengsel over de kip.
✨ Bak de kip 20 minuten in de oven.
✨ Haal de er uit en smeer nog een laagje van het miso mengsel.
✨ Herhaal dit nog twee keer (de kip moet in totaal 1 uur in de oven voor we de kruiden er op doen)
✨ Doe de kruiden in een vijzel en stamp ze tot ze fijn zijn, er mogen zeker nog wat stukjes in zitten!
✨ Haal de kip uit de oven, smeer in met de overgebleven honing en strooi de kruiden er op.
✨ Bak nog eens 15 minuten of tot alles mooi bruin ziet en de kruiden krokant geworden zijn.
✨ Serveer met puree en broccolini.
Comments