Kip kebap in de oven
- Leen
- 4 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Geinspireerd door de vorm van adana kebap, deze kip kebap in de oven is super makkelijk te maken. Ik combineerde het met platbrood, turkse ajuinsalade en yoghurt.
Voor 4 personen
40 minuten werk
500 gram kipgehakt
1 ajuin
3 eetlepels paneermeel
1 ei
3 eetlepels verse peterselie
Peper en zout naar smaak
6 stuks libanees brood
1 citroen
1 komkommer

Doe de ajuin, ei, paneermeel, peterselie, peper en zout in een hakmolentje en hak tot moes.
Meng dit onder het kippengehakt.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier en duw het gehakt hier in.
Maak de vorm door met een deegschraper of mes groeven te maken.
Verwarm de oven tot 210 graden (hete lucht)
Bak het gehakt 20 a 25 minuten tot het gaar is.
Bak nog eens 2 minuten onder de grill voor de kleur.
Serveer met platbrood, Turkse ajuinsalade, yoghurt met munt en komkommer.

Optioneel kan je een stuk van de kip kebap in het brood rollen en dit nog kort aanbakken voor een krokante korst.
Opmerkingen