top of page

Kip kebap in de oven

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 4 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

Geinspireerd door de vorm van adana kebap, deze kip kebap in de oven is super makkelijk te maken. Ik combineerde het met platbrood, turkse ajuinsalade en yoghurt.


Voor 4 personen

40 minuten werk


500 gram kipgehakt

1 ajuin

3 eetlepels paneermeel

1 ei

3 eetlepels verse peterselie

Peper en zout naar smaak


6 stuks libanees brood

1 citroen

1 komkommer



ree

  • Doe de ajuin, ei, paneermeel, peterselie, peper en zout in een hakmolentje en hak tot moes.

  • Meng dit onder het kippengehakt.

  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier en duw het gehakt hier in.

  • Maak de vorm door met een deegschraper of mes groeven te maken.



  • Verwarm de oven tot 210 graden (hete lucht)

  • Bak het gehakt 20 a 25 minuten tot het gaar is.

  • Bak nog eens 2 minuten onder de grill voor de kleur.




ree

  • Optioneel kan je een stuk van de kip kebap in het brood rollen en dit nog kort aanbakken voor een krokante korst.



Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page