top of page

Kalfszwezerik met cavolo nero, oesterzwammen en truffelsaus

Foto van schrijver: Leen Leen

Op dagen dat mijn man gaat werken, en ik thuis ben, maak ik voor 's avonds graag eens een specialleke. Vandaag was dat kalfszwezerik op een bedje van cavolo nero, oesterzwammen en truffelsaus. Afgewerkt met en krokantje van cavolo nero.


Ik gebruikte voor dit gerecht een simpele saus met truffelolie, natuurlijk kan je een complexere saus maken met echte truffel! Voor mij is dit een haalbaar recept voor iedereen.


Voor gerechten zoals dit is het belangrijk dat elk element met zorg en op voorhand word voorbereid: de mise en place.


Voor 2 personen als voorgerecht

30 minuten werk


Voor de kalfszwezerik:

2 stukjes kalfszwezerik van ongeveer 60 gram elk.

peper en zout naar smaak

1 eetlepel bloem

Boter om in te bakken


Voor de cavolo nero:

200 gram cavolo nero

Boter om in te bakken

peper en zout naar smaak


Voor de oesterzwammen:

100 gram oesterzwammen

Boter om in te bakken

peper en zout naar smaak


Voor de truffelsaus:

200 ml room

2 eetlepels truffel olie

1/2 blokje bouillon met champignonsmaak


Voor de krokante cavolo nero:

20 gram cavolo nero (1 blad)

Olie


Voor de cavolo nero:

Snij de nerven uit alle bladeren.

Snij de cavolo nero in reepjes.

Smelt de boter in een pan.

Stoof de cavolo nero kort aan, ongeveer 3 minuten.

Kruid naar smaak met peper en zout.


Voor de truffelsaus:

Doe de room in een sauspannetje.

Voeg het halve bouillonblokje en de truffelolie toe.

Laat enkele minuten koken zodat de smaken elkaar leren kennen.


Voor de oesterzwammen:

Trek de oesterzwammen uit elkaar, tot kleine stukjes.

Bak ze in boter aan tot ze goed gekleurd zijn.

Kruid naar smaak met peper en zout.



Voor de krokante cavolo nero:

Snij de nerf uit een blad cavolo nero, snij het blad in reepjes.

Masseer de cavolo nero reepjes met wat olie.

Bak ze krokant in de airfryer, 7 minuten op 160 graden. Dit kan ook in de oven, 12 minuten op 180 graden, of tot ze krokant gebakken zijn. Zo krokant als chips.


Voor de kalfszwezerik, doe dit à la minute:

Hoe je zwezeriken correct kuist en panklaar maakt, lees je hier

Kruid de zwezeriken royaal met peper en zout.

Wentel ze in bloem.

Bak ze krokant in boter, langs alle kanten.


Leg de zwezerik op een bedje van cavolo nero, leg er oesterzwammen rond, werk af met de krokantjes en de saus.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page