
Op dagen dat mijn man gaat werken, en ik thuis ben, maak ik voor 's avonds graag eens een specialleke. Vandaag was dat kalfszwezerik op een bedje van cavolo nero, oesterzwammen en truffelsaus. Afgewerkt met en krokantje van cavolo nero.
Ik gebruikte voor dit gerecht een simpele saus met truffelolie, natuurlijk kan je een complexere saus maken met echte truffel! Voor mij is dit een haalbaar recept voor iedereen.
Voor gerechten zoals dit is het belangrijk dat elk element met zorg en op voorhand word voorbereid: de mise en place.
Voor 2 personen als voorgerecht
30 minuten werk
Voor de kalfszwezerik:
2 stukjes kalfszwezerik van ongeveer 60 gram elk.
peper en zout naar smaak
1 eetlepel bloem
Boter om in te bakken
Voor de cavolo nero:
200 gram cavolo nero
Boter om in te bakken
peper en zout naar smaak
Voor de oesterzwammen:
100 gram oesterzwammen
Boter om in te bakken
peper en zout naar smaak
Voor de truffelsaus:
200 ml room
2 eetlepels truffel olie
1/2 blokje bouillon met champignonsmaak
Voor de krokante cavolo nero:
20 gram cavolo nero (1 blad)
Olie

Voor de cavolo nero:
Comments