top of page

Kabeljauw met garnaal beurre blanc

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 7 uur geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

Een super lekker en feestelijk gerecht, ideaal als een voorgerecht of een hoofdgerecht. De saus en puree kan je prima op voorhand maken en dan is het een kwestie van minuten wanneer je wil serveren.


Voor 4 personen als voorgerecht of 2 personen als hoofdgerecht

1 uur werk


500 gram kabeljauwfilet

Peper en zout naar smaak

Blokje boter


Voor de garnaal beurre blanc:

250 gram koude boter

500 gram ongepelde noordzee garnalen

2 sjalotten

200 ml witte wijn

200 ml vis of schaaldieren bouillon

Witte peper en zout naar smaak


Voor erbij:

Aardappelpuree

Salade

Schijfjes pijpajuin



  • Pel de garnalen.

  • Snipper de sjalotten.

  • Stoof de sjalotten kort aan met een klein blokje van de boter, in een pot.

  • Voeg de schalen van de garnalen toe en stoof kort mee.

  • Blus met de witte wijn.

  • Voeg de bouillon toe.

  • Kruid naar smaak met peper en zout.

  • Laat de saus 25 minuten rustig inkoken.

  • Zeef de saus.

  • Haal de pot van het vuur en voeg de koude boter blokje per blokje toe. Roer constant.



  • Kruid de kabeljauw met peper en zout.

  • Bak ze aan in wat boter, zorg dat het een mooie korst heeft.

  • Serveer de vis op de puree, versier met garnalen en pijpajuin.

  • Giet de saus erover.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page