Kabeljauw met garnaal beurre blanc
- Leen
- 7 uur geleden
- 1 minuten om te lezen

Een super lekker en feestelijk gerecht, ideaal als een voorgerecht of een hoofdgerecht. De saus en puree kan je prima op voorhand maken en dan is het een kwestie van minuten wanneer je wil serveren.
Voor 4 personen als voorgerecht of 2 personen als hoofdgerecht
1 uur werk
500 gram kabeljauwfilet
Peper en zout naar smaak
Blokje boter
Voor de garnaal beurre blanc:
250 gram koude boter
500 gram ongepelde noordzee garnalen
2 sjalotten
200 ml witte wijn
200 ml vis of schaaldieren bouillon
Witte peper en zout naar smaak
Voor erbij:
Aardappelpuree
Salade
Schijfjes pijpajuin
Pel de garnalen.
Snipper de sjalotten.
Stoof de sjalotten kort aan met een klein blokje van de boter, in een pot.
Voeg de schalen van de garnalen toe en stoof kort mee.
Blus met de witte wijn.
Voeg de bouillon toe.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Laat de saus 25 minuten rustig inkoken.
Zeef de saus.
Haal de pot van het vuur en voeg de koude boter blokje per blokje toe. Roer constant.
Kruid de kabeljauw met peper en zout.
Bak ze aan in wat boter, zorg dat het een mooie korst heeft.
Serveer de vis op de puree, versier met garnalen en pijpajuin.
Giet de saus erover.
















Opmerkingen