Voor 1 pint
20 minuten werk + 24 uur of langer invriezen
Voor een succesvol recept voor ijs in de Ninja Creami te maken raad ik steeds aan op een vetstof OF zoetigheid te te voegen.
Van vetstof kan je bijvoorbeeld Griekse yoghurt, volle melk of een plantaardig alternatief toevoegen.
Gebruik dan suikervervanger maar echte suiker. Zoals kristalsuiker, siroop, agave, honing... Je kan natuurlijk een deel vervangen door een suikervervanger, zoals ik altijd doe voor gezondheidsredenen. De reden is niet voor de smaak, maar omdat het vriespunt van suiker en vet lager ligt dan van ander vocht. Doe je dit niet, dan zal de motor van de Creami te hard moeten werken en is er risico dat deze kapot gaat. Vet of zoet, een van de twee, is goed genoeg.
Voor het parmesan ijs:
Gemaakt met de ninja creami
50 gr geraspte parmesan, bij voorkeur zelf geraspt van een blok
125 ml volle room
✨Doe deze ingredienten in een hakmolen/blender en mix tot een homogene massa. Proef en kruid eventueel bij met nog wat peper en zout.
✨Vries in een ninja pot tot gebruik en draai vlak voor het serveren
Serveer met:
Gebrande noten zoals paranoten of cashews
Een blokje blauwe kaas
Een toefje tomatenchutney of uitenconfijt
Een stukje vijg
Comments