top of page

"Jollof"-rijst: kruidige rijstschotel uit West-Afrika

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 18 minuten geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

Jollof Rice is een West-Afrikaans rijstgerecht bereid met tomaten, paprika, ui en kruiden. De rijst wordt in de saus gekookt tot ze vol van smaak en licht pittig is. Het gerecht is populair in landen als Nigeria, Ghana en Senegal en wordt vaak geserveerd bij feestelijke gelegenheden.


Voor 6 personen

40 minuten werk


500 gram sella basmati rijst

1,2 liter water

3 ajuinen

2 blokjes maggi (smaakmaker)

5 eetlepels olie


Voor de "smoothie":

2 ajuinen

3 tomaten

2 eetlepels tomatenpuree

3 tenen look

3 cm gember

1 Afrikaanse chilipeper (scotch bonnet)


De droge kruiden:

1 theelepel kurkuma

1/2 theelepel korianderpoeder

1/2 theelepel komijnpoeder

1 theelepel paprikapoeder

1/2 theelepel tijm

2 blaadjes laurier

Peper naar smaak




  • Doe 2 ajuinen, alle tomaten, tomatenpuree, look, gember en chilipeper in een blender en blend tot het op een smoothie lijkt.

  • Snij de overige ajuinen in halve ringen.


  • Doe de olie in een pot en verwarm. Doe hierin de gesneden ajuin en bak tot ze bruin kleuren.

  • Voeg de droge kruiden en maggi blokjes toe, laat dit kort meebakken.

  • Voeg de tomaten smoothie, rijst en water toe.

  • Doe het deksel op de pot en laat dit op laag vuur rustig garen tot de rijst gaar is, ongeveer 30 minuten. Proef tussendoor: andere merken rijst zijn sneller of trager gereed.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page