"Jollof"-rijst: kruidige rijstschotel uit West-Afrika
- Leen
- 18 minuten geleden
- 1 minuten om te lezen

Jollof Rice is een West-Afrikaans rijstgerecht bereid met tomaten, paprika, ui en kruiden. De rijst wordt in de saus gekookt tot ze vol van smaak en licht pittig is. Het gerecht is populair in landen als Nigeria, Ghana en Senegal en wordt vaak geserveerd bij feestelijke gelegenheden.
Voor 6 personen
40 minuten werk
500 gram sella basmati rijst
1,2 liter water
3 ajuinen
2 blokjes maggi (smaakmaker)
5 eetlepels olie
Voor de "smoothie":
2 ajuinen
3 tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
3 tenen look
3 cm gember
1 Afrikaanse chilipeper (scotch bonnet)
De droge kruiden:
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel tijm
2 blaadjes laurier
Peper naar smaak
Doe 2 ajuinen, alle tomaten, tomatenpuree, look, gember en chilipeper in een blender en blend tot het op een smoothie lijkt.
Snij de overige ajuinen in halve ringen.
Doe de olie in een pot en verwarm. Doe hierin de gesneden ajuin en bak tot ze bruin kleuren.
Voeg de droge kruiden en maggi blokjes toe, laat dit kort meebakken.
Voeg de tomaten smoothie, rijst en water toe.
Doe het deksel op de pot en laat dit op laag vuur rustig garen tot de rijst gaar is, ongeveer 30 minuten. Proef tussendoor: andere merken rijst zijn sneller of trager gereed.
Opmerkingen