top of page

Japanse eiersalade

Foto van schrijver: Leen Leen

Japanse eiersalade is voor mij de lekkerste eiersalade, ik heb in Tokyo enkele keren de "Tamago Sando" van 7/11 mogen eten en dat was fantastisch. Ik maakte de eiersalade thuis na. Het traditionele brood "shokupan" waar de salade op gesmeerd wordt is me wel niet gelukt, de smaak van shokupan ligt tussen een wit brood en een brioche, super zacht van textuur. Ik gebruikte een supervers wit tijgerbrood.



Voor 4 bookes

15 minuten werk


3 eieren

4 eetlepels japanse mayonaise (kewpie)

1 eetlepel melk

1 theelepel kristalsuiker

Peper en zout naar smaak

8 sneetjes wit tijgerbrood

Verse bieslook om af te werken


✨ Kook de eieren, ik deed dit in de airfryer. 9 minuten op 150 graden. Tot ze hard gekookt zijn.

✨ Pel de eieren en prak ze in een kom.

✨ Meng de japanse mayonaise, melk en kristalsuiker er door.

✨ Kruid naar smaak met peper en zout.

✨ Snij de korsten van het brood en beleg royaal met de eiersalade.

✨ Werk af met gehakte bieslook.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page