"Işkembe çorbası": Turkse penssoep
- Leen
- 22 jul
- 1 minuten om te lezen

Toegegeven - dit is mijn favoriete Turkse soep, mijn man wil er zelfs niet aan ruiken :) gemaakt met pens (maag van een koe) en yoghurt. Super lekker met wat chiliboter en citroensap.
Je kan natuurlijk verse pens kopen en deze urenlang laten koken. Ik ging voor de makkelijke optie (zie foto), dit vond ik bij de Turkse supermarkt. Ik vond dat de soep hetzelfde smaakte als op restaurant - zeer geslaagd dus!

Voor 2,3 liter soep
15 minuten werk
500 gram işkembe (zie foto)
1.5 liter water
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
3 teentjes look
3 eetlepels azijn
Voor de binding:
300 gram volle yoghurt
2 eetlepels bloem
Voor de chiliboter:
Boter
Paprika
Pul biber (Turkse chilivlokken)
Om af te werken:
Citroensap
Doe de boter in een grote pot en laat deze smelten, voeg de bloem toe en bak kort mee.
Giet het water hier bij en voeg de işkembe toe.
Breng aan de kook.
Plet de look en voeg toe aan de soep.
Voeg de azijn toe aan de soep.
Laat dit 10 minuten koken. De blok işkembe zal vanzelf uit elkaar vallen.
In een grote kom, meng de yoghurt met de bloem.
Voeg beetje bij beetje hete soep toe en roer goed.
Dit dient om de yoghurt te tempereren en de soep te binden.
Wanneer het mengsel warm aanvoelt, mag het in zijn geheel terug bij de soep.
Maar de chiliboter door de boter te smelten samen met de paprika en pul biber
Serveer de soep met een lepel chiliboter en veel citroensap.
Deze soep kan je ideaal invriezen!
Opmerkingen