top of page

Hapje met zalm mousse, appel en paling

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze zalm mousse met veel showgehalte is super makkelijk te maken, en kan op voorhand klaargemaakt worden. Dit hapje of klein voorgerecht werd met veel smaak opgegeten.


15 minuten werk + minstens 12 uur opstijven


Voor de zalm mousse:

200 gr gerookte zalm

50 ml room

200 gram roomkaas

Zeste van 1/2 citroen

Witte peper en zout naar smaak.


Voor de afwerking:

Zalmforel eitjes

Bladgoud

Micro citroenmelisse

Appel: granny smith en red love

Gerookte paling

Krokant stokbrood




✨ Doe de zalm, room, roomkaas en zeste van citroen in een hakmolentje.

✨ Mix tot de zalm volledig verwerkt is en de room door de snelheid opgeklopt.

✨ Proef en kruid eventueel bij met witte peper en zout. Géén zwarte peper, dit geeft een vale kleur.

✨ Doe de mousse in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en bewaar in de koelkast, minstens 12 uur, tot vlak voor het dresseren.


✨ Bereid de elementen voor de afwerking voor:

✨ Schil en snij de appel in staafjes. Doe de appel in een kommetje met water en enkele druppels citroensap. Zo wordt de appel niet bruin. Droog goed af.

✨Dresseer het bord: Spuit een mooie vorm met de zalm mousse, versier met de zalmforel eitjes, bladgoud en citroenmelisse.

✨ Leg een hoopje appel en een stukje gerookte paling er langs.

✨ De borden kunnen best een uur op voorhand gedresseerd worden en in de koelkast bewaard.

✨ Serveer met krokant brood.


✨ Tip: Je kan dit voorgerecht volledig op voorhand maken in aperitief glaasjes, indien dit goed bedekt kan worden en beschermd tegen uitdrogen.

1 comentário


p_foesenek
11 de dez. de 2024

Beste Leen , voor hoeveel personen is het voorgerechtje van zalmmouse?

Curtir

Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page