
Deze zalm mousse met veel showgehalte is super makkelijk te maken, en kan op voorhand klaargemaakt worden. Dit hapje of klein voorgerecht werd met veel smaak opgegeten.
15 minuten werk + minstens 12 uur opstijven
Voor de zalm mousse:
200 gr gerookte zalm
50 ml room
200 gram roomkaas
Zeste van 1/2 citroen
Witte peper en zout naar smaak.
Voor de afwerking:
Zalmforel eitjes
Bladgoud
Micro citroenmelisse
Appel: granny smith en red love
Gerookte paling
Krokant stokbrood
✨ Doe de zalm, room, roomkaas en zeste van citroen in een hakmolentje.
✨ Mix tot de zalm volledig verwerkt is en de room door de snelheid opgeklopt.
✨ Proef en kruid eventueel bij met witte peper en zout. Géén zwarte peper, dit geeft een vale kleur.
✨ Doe de mousse in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en bewaar in de koelkast, minstens 12 uur, tot vlak voor het dresseren.
✨ Bereid de elementen voor de afwerking voor:
✨ Schil en snij de appel in staafjes. Doe de appel in een kommetje met water en enkele druppels citroensap. Zo wordt de appel niet bruin. Droog goed af.
✨Dresseer het bord: Spuit een mooie vorm met de zalm mousse, versier met de zalmforel eitjes, bladgoud en citroenmelisse.
✨ Leg een hoopje appel en een stukje gerookte paling er langs.
✨ De borden kunnen best een uur op voorhand gedresseerd worden en in de koelkast bewaard.
✨ Serveer met krokant brood.
✨ Tip: Je kan dit voorgerecht volledig op voorhand maken in aperitief glaasjes, indien dit goed bedekt kan worden en beschermd tegen uitdrogen.
Beste Leen , voor hoeveel personen is het voorgerechtje van zalmmouse?