Hapje met zalm mousse, appel en paling
- Leen
- 6 dec 2024
- 1 minuten om te lezen

Deze zalm mousse met veel showgehalte is super makkelijk te maken, en kan op voorhand klaargemaakt worden. Dit hapje of klein voorgerecht werd met veel smaak opgegeten.
15 minuten werk + minstens 12 uur opstijven
Voor de zalm mousse:
200 gr gerookte zalm
50 ml room
200 gram roomkaas
Zeste van 1/2 citroen
Witte peper en zout naar smaak.
Voor de afwerking:
Zalmforel eitjes
Bladgoud
Micro citroenmelisse
Appel: granny smith en red love
Gerookte paling
Krokant stokbrood
✨ Doe de zalm, room, roomkaas en zeste van citroen in een hakmolentje.
✨ Mix tot de zalm volledig verwerkt is en de room door de snelheid opgeklopt.
✨ Proef en kruid eventueel bij met witte peper en zout. Géén zwarte peper, dit geeft een vale kleur.
✨ Doe de mousse in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en bewaar in de koelkast, minstens 12 uur, tot vlak voor het dresseren.
✨ Bereid de elementen voor de afwerking voor:
✨ Schil en snij de appel in staafjes. Doe de appel in een kommetje met water en enkele druppels citroensap. Zo wordt de appel niet bruin. Droog goed af.
✨Dresseer het bord: Spuit een mooie vorm met de zalm mousse, versier met de zalmforel eitjes, bladgoud en citroenmelisse.
✨ Leg een hoopje appel en een stukje gerookte paling er langs.
✨ De borden kunnen best een uur op voorhand gedresseerd worden en in de koelkast bewaard.
✨ Serveer met krokant brood.
✨ Tip: Je kan dit voorgerecht volledig op voorhand maken in aperitief glaasjes, indien dit goed bedekt kan worden en beschermd tegen uitdrogen.
Beste Leen , voor hoeveel personen is het voorgerechtje van zalmmouse?