top of page

Hapje met rosé wijn juwelen

Foto van schrijver: Leen Leen

Dit feestelijke hapje is alcoholisch, de juwelen er bovenop zijn gemaakt van rosé wijn. Mijn bedoeling was dat ze leken op juwelen of kristallen. Makkelijk te maken en indrukwekkend, enfin, dat vind ik zelf toch :)


De juwelen moeten minstens 12 uur opstijven in de koelkast, en voor de rest is het allemaal snel in elkaar gestoken. Een top hapje om te serveren voor volk. Ik goot de wijn in een silicone vorm, in halve cirkels. Dit kan prima in eender welke andere silicone vorm wanneer ze er na in stukjes worden gesneden voor het 'kristal' effect. De toastjes van waldkorn brood stook ik uit met een serveer ring.


Voor 20 stuks

30 minuten werk


Voor de wijn juwelen:

200 ml rosé wijn

1 eetlepel suiker

8 blaadjes gelatine


6 sneden brood of toast naar keuze, ik gebruikte getoast waldkorn brood

200 gram paté of terrine naar keuze, ik gebruikte ganzenlever

50 gram confituur naar keuze, ik gebruikte framboos confituur

Bladgoud om af te werken



✨ Week de gelatine blaadjes gedurende 15 minuten in koud water.

✨ Verwarm de wijn, deze hoeft niet te koken, voeg de suiker en geweekte gelatine toe. Meng goed.

✨ Giet de wijn in de vorm en laat minstens 12 uur opstijven in de koelkast.


✨ Snij cirkels uit het brood en snij de paté in schijfjes.

✨ Toast het brood gedurende 5 minuten in de airfryer, op 160 graden. Dit kan ook in de oven of in de toaster.

✨ Bouw het hapje op en werk af met bladgoud.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page