Guacamole
- Leen
- 4 uur geleden
- 1 minuten om te lezen

Guacamole is zo’n dip waar je gewoon blij van wordt.. Perfect om in te dippen, op je taco te gooien of gewoon zo uit de kom te lepelen. Simpel, snel en altijd een hit. Ik maakte er ook zelfgemaakte tortilla chips bij, om het helemaal af te maken!
Voor 1 kom zoals op de foto
5 minuten werk (en 15 minuten voor de chips)
Voor de guacamole:
3 avocados
1/2 rode ajuin
2 eetlepels gehakte koriander
Sap van 1 limoen
1 tomaat
zout
Voor de tortilla chips:
8 mini tortilla's (gordita's)
Olie spray (zonnebloem)
Zout
Kruiden naar smaak (ik gebruikte komijn en koriander poeder)
verwarm de oven op 180 graden, hete lucht functie.
Snij de tortilla's in kwartjes,
Spray met olie en kruid met zout en kruiden naar smaak.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 6 minuten in de oven, draai ze om en bak nog eens 6 minuten.
Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe in een kom.
Snij de ajuin, koriander en tomaat in zo klein mogelijke blokjes.
Knijp de limoen er in uit.
Kruid naar smaak met zout.
Prak alles door elkaar.
Om te vermijden dat de guacamole bruin wordt: direct op eten :)
Ik bewaarde ze een paar uurtjes in de koelkast met folie over en ze was niet niet bruin.


















Opmerkingen