
Toen wij thuis kwamen van een weekendje weg toonde ik ontwenningsverschijnselen - ik had al drie dagen niet meer gekookt! Ik rommelde wat in de frigo en vriezer en deze soep werd daar uit geboren. Ik zat in mijn hoofd met "Biber Dolması", Turkse gevulde paprika's. Ik gebruikte dus eerder Turkse kruiding voor deze soep maar dit idee kan natuurlijk aangepast worden naar eigen smaak.
Voor 4 personen
25 minuten werk
De basis soep:
300 gram gehakt
60 gram rijst
1 grote ui
2 paprika's: 1 groene en 1 gele
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
800 ml water
2 blokjes bouillon rundsmaak
Klontje boter om te bakken
De kruiding:
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel pul biber (aleppo peper)
Citroensap om af te werken
✨ Snipper de ui
✨ Snij de paprika's in blokjes
✨ Zet een pot op het vuur en smelt de boter.
✨ Bak de ui 2 minuten of tot ze glazig is.
✨ Voeg het gehakt toe en bak rul tot het bruin geworden is.
✨ Voeg de kruiden toe en bak kort mee, zo komen de smaken vrij.
✨ Voeg het blik tomatenblokjes, de paprika, bouillonblokjes, rijst en water toe.
✨ Laat de soep 20 minuten koken.
✨ Werk af met verse peterselie en citroensap.
✨ Smakelijk!
Comments