Gevulde kool op de BBQ
- Leen
- 21 aug
- 1 minuten om te lezen

Deze klepper is een gevulde witte kool. Voor de vulling werd ik geïnspireerd door mijn recept voor Turkse dolma. Op het einde smeerde ik ze in met ook een Turks geïnspireerde kruidenboter.
Voor 4 personen
20 minuten voorbereiding + 4,5 uur garen
1 witte kool
Voor het gehaktmengsel:
250 gram rundsgehakt
100 gram rijst
1 eetlepel tomatenconcentraat
100 gram tomatenvlees uit blik
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel gedroogde munt
Peper en zout naar smaak
Voor de kruidenboter:
50 gram boter
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel gedroogde munt
zout naar smaak
Snij de kop van de kool en hol ze voorzichtig uit. Dit ging het beste door te schrapen met een lepel.
Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.
Doe dit in de kool. Niet aanduwen, de rijst zal tijdens het garen uitzetten.
Maak op de kamado een volledig indirecte opstelling
Breng de temperatuur van de BBQ naar 150 graden.
Pak de kool in met aluminiumfolie en plaats ze in een ovenschaal.
Bak ze 3.5 a 4 uur op 150 graden.

Doe alle ingrediënten voor de kruidenboter in een kommetje en verwarm dit zodat de boter smelt.
Haal de folie van de kool en smeer ze in met de boter.
Laat nog 15 minuten garen en smeer ze nog eens in.
Laat nog eens 15 minuten garen.
Serveer de kool met Turkse ajuinsalade en krokant brood
























Opmerkingen