
Voor de dressing
2 citroenen
2 eetlepels suiker om te carameliseren
1 theelepel miso
2 eetlepels honing (of agave)
2 eetlepels citroensap
1 knoflook teen
Goeie scheut olijfolie
✨Snij de citroen in schijfjes, leg in een antikleefpan en bestrooi met de suiker. Laat die op middelmatig vuur carameliseren tot de schijfjes een diepe goudbruine kleur krijgen.
✨In een hakmolen of blenden, doe 10 schijfjes van de gecarameliseerde citroen en voeg de andere ingredienten toe. Mix tot gecombineerd en een losse consistentie.
Voor de witte kool.
1/2 witte kool
Olie, peper en zout
✨Snij de witte kool in 4 partjes, bak deze kort aan in de dezelfde pan als waar we net de citroen in gemaakt hebben, voeg een beetje olie toe zodat alle gecarameliseerde stukjes loskomen. Van zodra de kool wat kleur heeft, leg in een ovenschaal. Besprenkel met olie, peper en zout.
✨Bak 25 minuten op 200 graden tot beetgaar en goudbruin.
Voor de afwerking:
300 gr droge wilde rijst, in de rijstkoker klaargemaakt
6 gedroogde abrikozen in kleine stukjes
Klein handvol amandelen, geroosterd
Enkele schijfjes gecarameliseerde citroen
Fijngesneden lente ui
✨Stort de rijst in een mooie schaal en verdeel hier over de helft van de abrikozen. Leg hier op de witte kool en giet de dressing goed tussen de bladeren van de witte kool. Werk af met enkele schijfjes gecarameliseerde citroen, de amandelen, rest van de abrikozen en fijngesneden lente ui.
Comments