top of page

Geroosterde knolgroenten met honing en rozemarijn

Foto van schrijver: Leen Leen

Een lekker bijgerecht waar winterse knolgroenten in de kijker staan. De aardse smaken gaan geweldig goed samen bij vlees en kipgerechten. Dit bijgerecht maakte ik volledig op voorhand om vlak voor het serveren op te warmen in de oven, 30 minuten op 80 graden, samen met de andere gerechten die op tafel komen.


Voor 4 personen als bijgerecht

1 uur werk


1/4 knolselder

2 rode bieten

2 gele rapen

1 winter peen/wortel

2 tenen knoflook

1 takje rozemarijn

2 eetlepels honing

3 eetlepels olijfolie

Peper en zout



✨ Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

✨ Snij alle groenten in blokjes. Begin met de knolselder, dan de rapen, wortel en als laatste de rode biet. Om te voorkomen dat de bieten kleur afgeven aan de andere groenten.

✨ Hak de knoflook en rozemarijn zo fijn mogelijk.

✨ Maak de dressing kommetje: meng de olijfolie, knoflook, rozemarijn, peper en zout door elkaar.

✨ Doe elke soort groente apart in 1 kommetje in volgorde en meng met een eetlepel dressing. Dit ook om te vermijden dat de rode biet kleur afgeeft.

✨ Schik de groenten in een ovenschotel zoals op bovenstaande afbeelding.

✨ Bak ze gedurende 45 minuten.

✨ Giet de honing over de groenten en bak ze nog eens 15 minuten verder.

✨ Bewaar ze in de ovenschaal, bedekt, in de koelkast tot het serveren.

✨ Verwarm ze in de microgolf of in de oven 30 minuten op 80 graden.

✨ Schik ze mooi op een bord en werk af met een takje rozemarijn.



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page