top of page

Gemarineerde paprikasalade

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 11 jul
  • 1 minuten om te lezen
ree

Deze gemarineerde paprikasalade is super simpel, maar zó lekker. Geroosterde paprika’s worden zacht en zoet, en door ze even te laten marineren in een frisse dressing krijgen ze extra veel smaak. Lekker als bijgerecht bij de barbecue, op een broodje, of gewoon als frisse salade op een warme dag.


Voor 6 personen als bijgerecht

30 minuten werk


4 paprika's (groen, geel, oranje, rood)

1 eetlepel olijfolie

1 teentje look

Zout en peper naar smaak


Voor de marinade:

3 eetlepels groene basilicumolie, recept vind je hier

Sap van 1 citroen

Zout en peper naar smaak


Om af te werken:

Pyramidezout

Verse peterselie



  • Snij de paprika's in reepjes en doe ze op een ovenplaat, bekleed met bakpapier.

  • Plet de look en voeg toe.

  • Doe de olijfolie, peper en zout er bij.

  • Meng goed door elkaar.

  • Plaats in de oven onder de grillstand, bak 10 minuten, schep om en bak nog eens 5 minuten.


  • Doe de paprika in een kom en voeg de basilicumolie, citroen, peper en zout toe. Doe dit wanneer de paprika nog warm is, zo neemt ze het meeste smaak op.

  • Laat minstens vier uur marineren in de koelkast.

  • Serveer koud of warm.


  • Werk af met pyramidezout en verse peterselie.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page