Gemarineerde paprikasalade
- Leen
- 11 jul
- 1 minuten om te lezen

Deze gemarineerde paprikasalade is super simpel, maar zó lekker. Geroosterde paprika’s worden zacht en zoet, en door ze even te laten marineren in een frisse dressing krijgen ze extra veel smaak. Lekker als bijgerecht bij de barbecue, op een broodje, of gewoon als frisse salade op een warme dag.
Voor 6 personen als bijgerecht
30 minuten werk
4 paprika's (groen, geel, oranje, rood)
1 eetlepel olijfolie
1 teentje look
Zout en peper naar smaak
Voor de marinade:
3 eetlepels groene basilicumolie, recept vind je hier
Sap van 1 citroen
Zout en peper naar smaak
Om af te werken:
Pyramidezout
Verse peterselie
Snij de paprika's in reepjes en doe ze op een ovenplaat, bekleed met bakpapier.
Plet de look en voeg toe.
Doe de olijfolie, peper en zout er bij.
Meng goed door elkaar.
Plaats in de oven onder de grillstand, bak 10 minuten, schep om en bak nog eens 5 minuten.
Doe de paprika in een kom en voeg de basilicumolie, citroen, peper en zout toe. Doe dit wanneer de paprika nog warm is, zo neemt ze het meeste smaak op.
Laat minstens vier uur marineren in de koelkast.
Serveer koud of warm.
Werk af met pyramidezout en verse peterselie.












Opmerkingen