
Een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue, gemaakt op de barbecue. De morita boter kan makkelijk een dag op voorhand gemaakt worden.
Morita chili is een gedroogde en gerookte rode Jalapeno peper. Ze worden heel veel gebruikt in de mexicaanse keuken en passen dus uitstekend bij gegrilde maïs. Voor dit recept kunnen ze vervangen worden door een andere gerookte chilipeper, bijvoorbeeld gerookt paprika poeder.
Goed voor 4 maïskolven rijkelijk in te smeren:
2 morita chili's
70 gram boter
1 theelepel Zout
2 tenen Knoflook
5 gram verse Koriander
4 verse maïs kolven

✨ Zet een pannetje op laag vuur, smelt de boter er in.
✨ Snij de chilipeper in stukjes en voeg toe.
✨ Laat 20 minuten op het vuur staan, zodat de smaken er goed in trekken.
✨ Zeef de boter en vang op in een kommetje.
✨ Plet de knoflook en snij de koriander fijn. Voeg toe.
✨ Kruid naar smaak met zout.
✨ Bewaar in de koelkast maar zorg dat het op kamertemperatuur is en dus smeerbaar voor op de mais.
✨ Grill de maïs op de barbecue tot ze gaar en goudbruin is.
✨ Smeer in met de boter.
✨ Serveer onmiddellijk.
Comentarios