top of page

Bulgursalade met venkel en mandarijn

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 23 jun
  • 1 minuten om te lezen

Of ik geobsedeerd ben met bulgur / couscous salades? Euh, ja, want hier ben ik weer met nog een variant. Deze keer met venkel en mandarijn. Een super goeie combinatie bij de barbecue of visgerechten.


Voor 4 personen als bijgerecht

20 minuten werk


200 gram fijne bulgur

1 venkel

4 mandarijnen

1 zoete witte ajuin

3 eetlepels olijfolie + extra om de venkel in te bakken

30 ml koud water

Peper en zout naar smaak





  • Trek de venkeltoppen van de venkel en hou opzij.

  • Snij de venkel in schijfjes. Hou eventueel 1 schijf opzij om te grillen als decoratief extraatje.

  • Stoof de venkel met olijfolie, zout en het sap van 1 mandarijn, tot deze glazig is en beetgaar.

  • Doe de bulgur in een kom, omdat ik fijne bulgur gebruik hoeft deze niet gekookt te worden. Door het sap van de mandarijn en het vocht, wordt de fijne bulgur zacht. Als je grove korrels hebt, dien je deze wel te koken.

  • Voeg de olijfolie, venkeltoppen, sap van 1 mandarijn en water toe aan de bulgur.


  • Snij de ajuin in halve ringen en voeg toe aan de bulgur.

  • Pel de laatste twee mandarijnen en snij ze in blokjes, voeg ook toe.

  • Voeg de gestoofde venkel toe aan de bulgur. Meng alles goed door elkaar.

  • Kruid naar smaak met peper en zout.




  • Bedek de kom met bulgursalade en zet minstens 2 uur in de koelkast, dat is genoeg tijd voor de bulgur om zacht te worden.

  • Grill de schijf venkel op de barbecue of in een grillpan, tot deze beetgaar is en er mooie grillstrepen op staan.

  • Serveer bij barbecue of een lekker visgerecht.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page