top of page

Gegrilde bloembool met chermoula, op de barbecue

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 1 jul
  • 1 minuten om te lezen

Chermoula een kruidige Noord-Afrikaanse saus boordevol verse kruiden, knoflook, citroen en specerijen. Deze combineerde ik met gekruide en gegrilde bloemkool. Een lekker bijgerecht voor bij de barbecue.


30 minuten werk

Voor 2 à 3 personen als bijgerecht


Voor de bloemkool:

1 bloemkool

1 theelepel paprika

1/2 theelepel komijn

Zout naar smaak

Olie


Voor de chermoula:

25 gram peterselie

25 gram koriander

2 tenen look

Sap van 1 citroen

1 eetlepel gehakte ingemaakte citroen

1/2 theelepel komijn

1/2 theelepel paprika

20 ml olijfolie

Zout naar smaak



15 min indirect tot beetgaar

3 min langs elke kant direct



  • Doe alle ingrediënten voor de chermoula in een hakmolentje en mix tot het een saus is. Er mogen gerust nog wat stukjes in zitten.



  • Snij "steaks" van de bloemkool, dit gaat enkel van het gedeelte waar de wortel alles bij elkaar houdt. Van de rest kan je een lekkere soep op salade maken, genoeg inspiratie op mijn site :)

  • Smeer de bloemkool in met olie en kruid ze met de komijn, paprika en zout.

  • Voor op de kamado gebruikte ik de halve maan opstelling, met een hitteschild en RVS rooster langs een kant, en een gietijzeren rooster langs de andere kant.

  • Bak de bloemkool 15 minuten indirect op 180 graden.

  • Bak ze dan 3 minuten langs elke kant direct boven de kolen, zodat deze een mooie kleur krijgt.


  • Versier de bloemkool met de chermoula en serveer.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page