Gegrilde bloembool met chermoula, op de barbecue
- Leen
- 1 jul
- 1 minuten om te lezen

Chermoula een kruidige Noord-Afrikaanse saus boordevol verse kruiden, knoflook, citroen en specerijen. Deze combineerde ik met gekruide en gegrilde bloemkool. Een lekker bijgerecht voor bij de barbecue.
30 minuten werk
Voor 2 à 3 personen als bijgerecht
Voor de bloemkool:
1 bloemkool
1 theelepel paprika
1/2 theelepel komijn
Zout naar smaak
Olie
Voor de chermoula:
25 gram peterselie
25 gram koriander
2 tenen look
Sap van 1 citroen
1 eetlepel gehakte ingemaakte citroen
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel paprika
20 ml olijfolie
Zout naar smaak
15 min indirect tot beetgaar
3 min langs elke kant direct
Doe alle ingrediënten voor de chermoula in een hakmolentje en mix tot het een saus is. Er mogen gerust nog wat stukjes in zitten.
Snij "steaks" van de bloemkool, dit gaat enkel van het gedeelte waar de wortel alles bij elkaar houdt. Van de rest kan je een lekkere soep op salade maken, genoeg inspiratie op mijn site :)
Smeer de bloemkool in met olie en kruid ze met de komijn, paprika en zout.
Voor op de kamado gebruikte ik de halve maan opstelling, met een hitteschild en RVS rooster langs een kant, en een gietijzeren rooster langs de andere kant.
Bak de bloemkool 15 minuten indirect op 180 graden.
Bak ze dan 3 minuten langs elke kant direct boven de kolen, zodat deze een mooie kleur krijgt.
Versier de bloemkool met de chermoula en serveer.
Comments