Aubergine gegrild op de barbecue, lekker als bijgerecht of als een salade met wat brood.
Voor 4 personen als bijgerecht of 1 persoon als maaltijdsalade
2 kleine aubergines
2 eetlepels zonnebloemolie (om te grillen)
2 eetlepels olijfolie (voor de dressing)
Zeste en sap van 1 citroen
1 eetlepel granaatappelsiroop, te koop bij de turkse supermarkt
30 gram feta
Peper en zout naar smaak
Verse peterselie om af te werken

✨️ Snij de aubergine in schijfjes, bestrooi royaal met zout.
✨️ Laat 15 minuten staan en dep af met keukenpapier.
✨️ Besprenkel met de zonnebloemolie.
✨️ Grill de aubergine 5 minuten langs elke kant op de barbecue of in een grillpan.
✨️ Maak de dressing: meng de olijfolie met het citroensap, granaatapppelsiroop en kruid met peper en zout.
✨️ Schik de aubergine op een bord.
✨️ Giet de dressing over de aubergine.
✨️ Strooi de citroenrasp over de aubergine.
✨️ Verkruimel de feta over de aubergine.
✨️ Werk af met verse peterselie.
留言