top of page

Gegrilde aubergine met feta, citroen en granaatappelsiroop

Foto van schrijver: Leen Leen

Aubergine gegrild op de barbecue, lekker als bijgerecht of als een salade met wat brood.



Voor 4 personen als bijgerecht of 1 persoon als maaltijdsalade

2 kleine aubergines

2 eetlepels zonnebloemolie (om te grillen)

2 eetlepels olijfolie (voor de dressing)

Zeste en sap van 1 citroen

1 eetlepel granaatappelsiroop, te koop bij de turkse supermarkt

30 gram feta

Peper en zout naar smaak

Verse peterselie om af te werken



✨️ Snij de aubergine in schijfjes, bestrooi royaal met zout.

✨️ Laat 15 minuten staan en dep af met keukenpapier.

✨️ Besprenkel met de zonnebloemolie.

✨️ Grill de aubergine 5 minuten langs elke kant op de barbecue of in een grillpan.

✨️ Maak de dressing: meng de olijfolie met het citroensap, granaatapppelsiroop en kruid met peper en zout.

✨️ Schik de aubergine op een bord.

✨️ Giet de dressing over de aubergine.

✨️ Strooi de citroenrasp over de aubergine.

✨️ Verkruimel de feta over de aubergine.

✨️ Werk af met verse peterselie.

留言


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page