Gebakken noedels met pijpajuin, ei en look
- Leen
- 9 jul
- 1 minuten om te lezen

Het is me gelukt om de gebakken noedels van mijn dromen te maken. De noedels hebben nog een bite, zijn hier en daar wat krokant gebakken en met de juiste balans van zout en zoet.
400 gr eiernoedels (zie foto, te koop bij de aziatische winkel)
5 eieren
4 pijpajuinen
3 tenen look
4 eetlepels sesam olie
4 eetlepels donkere sojasaus (voor de kleur)
4 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels zonnebloem olie
Snij de pijpajuin in ringen.
Plet de look.
Breek de eieren in een kommetje en kluts ze.

In een pan, doe 2 eetlepels zonnebloem olie. Bak de look en lente ui kort aan.
Doe de look en lente ui even opzij in een kommetje maar laat de olie in de pan.
Bak in die olie de eieren. Maak er een droog roerei van.
De noedels die ik gebruikte moesten 6 minuten koken. Om het gewenste effect te krijgen, kookte ik ze 3 minuten in kokend water en goot ze dan af, en spoelde met koud water.
Doe de overige twee eetlepels zonnebloemolie in de pan, samen met de sesam olie. Zet op hoog vuur.
Doe de noedels in de pan.
Voeg de sojasaus en ketjap manis toe.
Schep tijdens het bakken de noedels regelmatig om.
Bak de noedels tot de sojasaus volledig opgenomen is, de noedels gaar zijn maar nog 'bouncy', en er hier en daar een krokant stukje is. Dit duurt ongeveer 4 à 5 minuten.
Voeg de lente ui, look en eieren terug toe en meng goed door elkaar.
Serveer met groenten en vlees of kip.
















Opmerkingen