
Voor 6 personen als bijgerecht
30 minuten werk
Voor de rucola pesto:
100 gram rucola
Enkele blaadjes verse basilicum
25 gram walnoten (of pijnboompitten)
1 teen knoflook
25 gram parmesan, geraspt
40 ml olijfolie (een goeie scheut)
Peper en zout naar smaak
Voor de pasta salade:
300 gram penne (ongekookt)
150 gram erwtjes (vriezer)
150 gram spekjes
100 gram komkommer
100 gram kerstomaat
Pijnboompitten en parmesan om af te werken
✨️ Maak de pesto, doe alle ingrediënten voor de pesto in een hakmolentje en mix tot een gladde saus.
✨️ Kook de pasta al dente, voeg de laatste 2 minuten de erwtjes toe.
✨️ Bak de spekjes krokant.
✨️ Snij de kerstomaat in twee en de komkommer in partjes.
✨️ Voeg alles samen, werk af met parmesan en pijnboompitten.
Comments