top of page

Frisse pastasalade met rucola pesto

Foto van schrijver: Leen Leen




Voor 6 personen als bijgerecht

30 minuten werk


Voor de rucola pesto:

100 gram rucola

Enkele blaadjes verse basilicum

25 gram walnoten (of pijnboompitten)

1 teen knoflook

25 gram parmesan, geraspt

40 ml olijfolie (een goeie scheut)

Peper en zout naar smaak


Voor de pasta salade:

300 gram penne (ongekookt)

150 gram erwtjes (vriezer)

150 gram spekjes

100 gram komkommer

100 gram kerstomaat


Pijnboompitten en parmesan om af te werken


✨️ Maak de pesto, doe alle ingrediënten voor de pesto in een hakmolentje en mix tot een gladde saus.

✨️ Kook de pasta al dente, voeg de laatste 2 minuten de erwtjes toe.

✨️ Bak de spekjes krokant.

✨️ Snij de kerstomaat in twee en de komkommer in partjes.

✨️ Voeg alles samen, werk af met parmesan en pijnboompitten.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page