top of page

Door Manuela: Stoofpeertjes

Foto van schrijver: ManuelaManuela

Bijgewerkt op: 20 jan


Je oma maakt( e) maakte vroeger waarschijnlijk je favoriete

stoofpeertjes met wijn. Maar ik wil je uitdagen deze

verrassende stoofpeertjes met dubbelfris te maken… die

absoluut niet onderdoet voor de alcoholische stoofpeertjes!

Durf je de uitdaging met me aan? En laat je weten welk

recept het volgens jou won? Of misschien kun jij nu wel je

oma verrassen met dit recept?


Ingredienten

2 pakken dubbelfris, 3 liter in totaal

1 kilo stoofpeertjes bijv de Doyenne Comisse of de Giesser Wildeman

50 gram licht bruine basterd suiker

2.5 tl speculaas kruiden

¼ tl steranijskruiden

4 stukje kruidnagel

1 schijfje sinaasappel, in kwartjes gesneden


Hoe maak je het recept?

begin met het schillen van de stoofperen. ( bijv. met een

dunschiller) je kunt er voor kiezen om de stoofperen heel te

laten met steeltje en al… dit is vooral mooi voor het oog…

maar dit eet niet zo lekker vanwege het klokhuis… je kunt er

ook voor kiezen om de stoof peren in vieren te snijden het

daarmee het klokhuis te verwijderen.

Giet 2 pakken dubbelfris in de pan en leg daar de

stoofpeertjes in. Doe daar de kruiden en de stukjes sinaasappel bij en de suiker.

Zet dit op laag vuur en laat dit langzaam inkoken

Dit kan wel 3 uur duren… na 1 of 1,5 uur afhankelijk van de

smaak verwijder je de sinaasappelparten ( doe je dit niet

word hij bitter)

houdt jou pan in de gaten hoe lang het bij jou duurt. Er moet

nog een laagje van zon 3 cm in de pan aan sap zitten.


Nu kun je het opdienen. Even laten afkoelen dat je je mond

niet brand. En vergeet vooral niet te genieten ;)

コメント


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page