
Je oma maakt( e) maakte vroeger waarschijnlijk je favoriete
stoofpeertjes met wijn. Maar ik wil je uitdagen deze
verrassende stoofpeertjes met dubbelfris te maken… die
absoluut niet onderdoet voor de alcoholische stoofpeertjes!
Durf je de uitdaging met me aan? En laat je weten welk
recept het volgens jou won? Of misschien kun jij nu wel je
oma verrassen met dit recept?
Ingredienten
2 pakken dubbelfris, 3 liter in totaal
1 kilo stoofpeertjes bijv de Doyenne Comisse of de Giesser Wildeman
50 gram licht bruine basterd suiker
2.5 tl speculaas kruiden
¼ tl steranijskruiden
4 stukje kruidnagel
1 schijfje sinaasappel, in kwartjes gesneden

Hoe maak je het recept?
begin met het schillen van de stoofperen. ( bijv. met een
dunschiller) je kunt er voor kiezen om de stoofperen heel te
laten met steeltje en al… dit is vooral mooi voor het oog…
maar dit eet niet zo lekker vanwege het klokhuis… je kunt er
ook voor kiezen om de stoof peren in vieren te snijden het
daarmee het klokhuis te verwijderen.
Giet 2 pakken dubbelfris in de pan en leg daar de
stoofpeertjes in. Doe daar de kruiden en de stukjes sinaasappel bij en de suiker.
Zet dit op laag vuur en laat dit langzaam inkoken
Dit kan wel 3 uur duren… na 1 of 1,5 uur afhankelijk van de
smaak verwijder je de sinaasappelparten ( doe je dit niet
word hij bitter)
houdt jou pan in de gaten hoe lang het bij jou duurt. Er moet
nog een laagje van zon 3 cm in de pan aan sap zitten.
Nu kun je het opdienen. Even laten afkoelen dat je je mond
niet brand. En vergeet vooral niet te genieten ;)
コメント