top of page

Door Manuela: Courgettesoep met extra proteïne

  • Foto van schrijver: Manuela
    Manuela
  • 17 aug
  • 2 minuten om te lezen
ree


Wist je dat naast courgette deze soep superveel groente bevat en dus super gezond is en ook in een handomdraai is gemaakt? Ideaal na een drukke werkdag of als de kinderen de tent weten af te breken😉 ook kun je deze soep super makkelijk mealpreppen. er zit ook nog een geheim ingrediënt in. En dat is spinazie: ho ho wacht! Spinaziehaters niet gelijk wegrennen! Je proeft de spinazie echt niet maar geeft de soep juist extra body en brengt de soep juist tot een hoger niveau en daardoor brengt het alle smaken tot een eenheid. Echt mensen, Deze soep heb je binnen een 5 min in de pan. 20 min pruttelen terwijl je er er niet meer naar hoeft om te kijken. Even wekkertje zetten blendertje er door. En aan tafel! 



Ingrediënten:

-Olie voor in de pan

-2 stukjes knoflook

-1 ui

-2 courgettes

- 700 ml water

- 2 boullionblokjes naar keuze

- 1 handje spinazie

- 1 flinke el cottage cheese

-peper 

- zout

-1 theelepel paprikapoeder

-1 theelepel knoflookpoeder

-evt stukjes zalm ( en zalm ter garnering)


Zo maak je het:

Snijd de knoflook en ui klein. Snijdt de courgettes in blokjes. In de waterkoker mag je 700 ml water laten koken en ook mag je  wat  olie in de pan doen en het heet laten worden… als de olie heet is geworden doe je er de knoflook en ui in de pan en laat je de ui glazig worden. Vervolgens doe je de courgette ongeveer 3 minuten mee bakken in de pan. Inmiddels is het water ook kokend geworden en mag je in de pan gieten bij het courgette prutje. Daarbij mag je 2 boullionblokjes toevoegen en deze laten smelten. Terwijl de boullionblokjes smelten door het kokende water mag je het prutje doorroeren zodat de boullion goed verdeeld word. Voeg nu de paprika en knoflookpoeder toe.

Leg evt een deksel op de pan met een kleine opening en laat de soep voor een kwartier pruttelen. Check na een kwartier of de courgette al goed zacht is… als dat niet zo is laat je deze nog 5 min langer pruttelen anders mag de pan van het vuur.


De pan is van het vuur. Je mag met een staafmixer door de soep tot de helft glad is en dan voeg je een hand verse spinazie toe. Daarbij mag je de peper en zout toevoegen zodat die erbij kunnen intrekken. Vergeet ook niet een flinke eetlepel cottage cheese toe te voegen. Dan blender je alles volledig glad… zorg dat alles goed glad is.  Op foto zie je dat er zalm is toegevoegd is. Dat is evt een optie als je daar van houdt. Maar je kunt hem ook vegetarisch houden.









Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page