
Ieuw spruitjes …. Zo dacht ik altijd… tot dat een vriendin in
mijn studententijd mij wist te overtuigen dat spruitjes echt
wel lekker zijn… Maar 1. je moet alleen weten hoe je ze klaar
moet maken… dat weet ik nu.. en dat ga ik ook jou nu leren ;)
en 2. Je moet er een lekker recept bij hebben… nou kijk die
heb je ook nog eens voor je ;)
Waardoor ik nu nooit meer wil horen … ieuw spruitjes lust ik
niet haha
Ingredienten
500 gram spruiten
1 kilo kruimige aardappelen
1 zakje studenten haver
2 bakjes mozzarella
150 ml ( haver) melk
1 klontje boter
1 zakje kant en klare jus

Hoe maak je het?
Schil de aardappels.
Let op: het geheim ;) 1 snijd de kop van het spruitje eraf. 2.
Snij een kruisje in het hart van de spruit
Laat de aardappels 20 min koken in groentebouilon
Laat de laatste 10 min de spruitjes mee koken.
Giet de pan af. Doe daarna de afgegoten aardappels en
spruiten weer terug in de pan
Voeg de melk en boter toe en stampen maar
Giet de mozarella af. Snijdt de mozarella door de helft. Doe
de mozarella bij de stampot maar dit roer je. Zodat de
mozarella lekker kan gaan smelten.
De noten bak je even aan zodat de harde bite er vanaf gaat.
Deze leg je op een keuken papiertje zodat het vet niet in de
stampot gaat.
Dan mag je de studentenhaver ook bij de stampot doen.
Maak de jus zoals op het pakje staat aangegeven.
maak een berg van de stampot op je bord… maak in het
midden een kuiltje… daar kun je met een juslepel voor de jus
( of ijsknijper) de jus in het kuiltje gieten
Eetsmakelijk en vergeet niet te genieten
Wist je dat de volgende dag de stampot nog lekkerder is?
Zeker als je hem opbakt in de boekenpan…
Commentaires