top of page

Door Manuela: spruiten stamppot

Foto van schrijver: ManuelaManuela

Ieuw spruitjes …. Zo dacht ik altijd… tot dat een vriendin in

mijn studententijd mij wist te overtuigen dat spruitjes echt

wel lekker zijn… Maar 1. je moet alleen weten hoe je ze klaar

moet maken… dat weet ik nu.. en dat ga ik ook jou nu leren ;)

en 2. Je moet er een lekker recept bij hebben… nou kijk die

heb je ook nog eens voor je ;)

Waardoor ik nu nooit meer wil horen … ieuw spruitjes lust ik

niet haha


Ingredienten


500 gram spruiten

1 kilo kruimige aardappelen

1 zakje studenten haver

2 bakjes mozzarella

150 ml ( haver) melk

1 klontje boter

1 zakje kant en klare jus



Hoe maak je het?


Schil de aardappels.

Let op: het geheim ;) 1 snijd de kop van het spruitje eraf. 2.

Snij een kruisje in het hart van de spruit


Laat de aardappels 20 min koken in groentebouilon

Laat de laatste 10 min de spruitjes mee koken.

Giet de pan af. Doe daarna de afgegoten aardappels en

spruiten weer terug in de pan

Voeg de melk en boter toe en stampen maar


Giet de mozarella af. Snijdt de mozarella door de helft. Doe

de mozarella bij de stampot maar dit roer je. Zodat de

mozarella lekker kan gaan smelten.

De noten bak je even aan zodat de harde bite er vanaf gaat.

Deze leg je op een keuken papiertje zodat het vet niet in de

stampot gaat.

Dan mag je de studentenhaver ook bij de stampot doen.


Maak de jus zoals op het pakje staat aangegeven.


maak een berg van de stampot op je bord… maak in het

midden een kuiltje… daar kun je met een juslepel voor de jus

( of ijsknijper) de jus in het kuiltje gieten


Eetsmakelijk en vergeet niet te genieten


Wist je dat de volgende dag de stampot nog lekkerder is?

Zeker als je hem opbakt in de boekenpan…

Commentaires


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page