
Dit recept is eigenlijk heel spontaan ontstaan. Daar waar ik
gezond wilde mealpreppen werd het een recept om je vingers
bij af te likken. Deze pannenkoeken met heerlijke vulling zijn
ideaal om op een koude herfst/of winterdag voor de met een
leuke kerstfilm lekker met een warm kleedje en een kopje
thee voor de open haard of voor de verwarming op te
peuzelen.
In het recept word eiwitpoeder gebruikt… let op: per merk zit
er een groot kwaliteitsverschillen… zo gebruikte ik nu de
whey perfection van slim en fit… via internet te bestellen
maar ook gewoon te koop bij de albert Hein.
En het leuke is. Dit recept is ook lactosevrij.
Laten we beginnen.
Voor 4 personen
Voor de caramelsaus:
Boter 250 gram
Bruine basterd suiker 320 gram
Pakje alpro cooking soya
2 druppels vannile aroma
1 scheutje citroensap
2 peren
Voor de pannenkoekjes:
230 gram volkorenmeel
2 eieren
500 melk
30 gram vanille eiwitpoeder ( slim en fit)
Snufje zout.
1 el speculaaskruiden
1 grote druppel hazelnootsiroop. ( bij de groothandel zoals sligro, of bij de xenos)
We gaan beginnen met de vulling. Omdat deze straks eerst moet afkoelen… we
gaan een grote hoeveelheid maken. Maar als je deze op een donkere koele
plek bewaard kun je deze lang bewaren!
Smelt de boter in het pannetje.
als de boter helemaal is gesmolten en kookt mag je er de bruine basterd suiker
bij doen.
Laat dit mengsel 5 minuten goed doorkoken en door dit regelmatig goed door
Doe nu de alpro cooking er nu door…
Voeg 2 druppels vanille aroma en scheutje citroensap er door
Laat nog 2 minuutjes door koken en doorroeren
Doe de hete caramel in de weckpot, maar laat nog een klein beetje over in de
pan.
Doe de weckpot dicht en bewaar deze op een donkere en koele plaats deze kun
je maanden bewaren…
Pak nu een bakpan smelt daar een klein beetje boter in. Doe er de peren in en
dat laatste restje caramel… bak de peer gaar in de caramel en laat het
afkoelen…
Nu gaan we verder met de pannenkoeken
Weeg 230 volkoren tarwemeel af. Doe deze in een beslag kom samen met de 2
eieren 500 ml ( amandelmelk), eiwitpoeder en zout. Meng dit met de garde tot
een glad beslag. Voeg de eetlepel speculaaskruiden en een druppel hazelnootsiroop
toe.
Pak een bakpan of een speciale pannenkoekenpan. Smelt een klontje boter
of olie. Voel met je hand boven de pan of die al warm is…
Doe met een soeplepel het beslag in de soeplepel … trucje als de pannenkoek
half droog is. Dan is dat het moment om je pannenkoek om te draaien!
Nog even laten bakken. En je kunt hem op een bord leggen…. Met bijv
aluminiumfolie erover…
En zo kun je weer een klein beetje olie of boter pakken laten smelten. Nieuwe
soeplepel vol beslag in de pan gieten…. Tot hij weer half gaar is en je kunt hem
omdraaien….. enz. enz. enz.
Als al het beslag op is.
Nu kun je op elk bord een pannenkoek pakken en daarover heen de caramel
met peer….
Vergeet niet te genieten mensen!
Kommentare