top of page

Door Manuela: Speculaas pannenkoeken met hazelnoot siroop met een vulling van gebakken karamelsaus en peer.

Foto van schrijver: ManuelaManuela


Dit recept is eigenlijk heel spontaan ontstaan. Daar waar ik

gezond wilde mealpreppen werd het een recept om je vingers

bij af te likken. Deze pannenkoeken met heerlijke vulling zijn

ideaal om op een koude herfst/of winterdag voor de met een

leuke kerstfilm lekker met een warm kleedje en een kopje

thee voor de open haard of voor de verwarming op te

peuzelen.


In het recept word eiwitpoeder gebruikt… let op: per merk zit

er een groot kwaliteitsverschillen… zo gebruikte ik nu de

whey perfection van slim en fit… via internet te bestellen

maar ook gewoon te koop bij de albert Hein.

En het leuke is. Dit recept is ook lactosevrij.

Laten we beginnen.


Voor 4 personen



Voor de caramelsaus:

Boter 250 gram

Bruine basterd suiker 320 gram

Pakje alpro cooking soya

2 druppels vannile aroma

1 scheutje citroensap

2 peren


Voor de pannenkoekjes:

230 gram volkorenmeel

2 eieren

500 melk

30 gram vanille eiwitpoeder ( slim en fit)

Snufje zout.

1 el speculaaskruiden

1 grote druppel hazelnootsiroop. ( bij de groothandel zoals sligro, of bij de xenos)




We gaan beginnen met de vulling. Omdat deze straks eerst moet afkoelen… we

gaan een grote hoeveelheid maken. Maar als je deze op een donkere koele

plek bewaard kun je deze lang bewaren!


Smelt de boter in het pannetje.

als de boter helemaal is gesmolten en kookt mag je er de bruine basterd suiker

bij doen.

Laat dit mengsel 5 minuten goed doorkoken en door dit regelmatig goed door

Doe nu de alpro cooking er nu door…

Voeg 2 druppels vanille aroma en scheutje citroensap er door

Laat nog 2 minuutjes door koken en doorroeren

Doe de hete caramel in de weckpot, maar laat nog een klein beetje over in de

pan.

Doe de weckpot dicht en bewaar deze op een donkere en koele plaats deze kun

je maanden bewaren…


Pak nu een bakpan smelt daar een klein beetje boter in. Doe er de peren in en

dat laatste restje caramel… bak de peer gaar in de caramel en laat het

afkoelen…


Nu gaan we verder met de pannenkoeken


Weeg 230 volkoren tarwemeel af. Doe deze in een beslag kom samen met de 2

eieren 500 ml ( amandelmelk), eiwitpoeder en zout. Meng dit met de garde tot

een glad beslag. Voeg de eetlepel speculaaskruiden en een druppel hazelnootsiroop

toe.

Pak een bakpan of een speciale pannenkoekenpan. Smelt een klontje boter

of olie. Voel met je hand boven de pan of die al warm is…

Doe met een soeplepel het beslag in de soeplepel … trucje als de pannenkoek

half droog is. Dan is dat het moment om je pannenkoek om te draaien!


Nog even laten bakken. En je kunt hem op een bord leggen…. Met bijv

aluminiumfolie erover…

En zo kun je weer een klein beetje olie of boter pakken laten smelten. Nieuwe

soeplepel vol beslag in de pan gieten…. Tot hij weer half gaar is en je kunt hem

omdraaien….. enz. enz. enz.

Als al het beslag op is.

Nu kun je op elk bord een pannenkoek pakken en daarover heen de caramel

met peer….

Vergeet niet te genieten mensen!


Kommentare


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page