
Tegenwoordig kunnen we er niet meer om heen. Bananenbrood is een dikke hit. En eerlijk gezegd ik begrijp dat wel. Het is een heerlijke snack die ook nog eens verantwoord is en je kunt deze makkelijk
overal mee naar toe nemen. Naar je werk, sportschool of uitdelen bij je vrienden.
Maar dit bananenbrood heb ik gecombineerd met de een chocoladesmaak. De combinatie geeft een ware smaaksensatie in je mond. En vult je buik blijft ook lang goed gevuld. Ik weet zeker als jij dit bananenbrood niet probeert krijg je spijt!
Nog een kleine tip: je kunt de plakjes cake per 1 of 2 in zakjes in de vriezer doen. Haal ze er uit op het moment dat je ze nodig hebt even 20 tot 30 seconde in de magnetron en je denkt een heerlijke verse warme cake te proeven… wie wil dat niet!
Laten we aan de slag gaan!
Ingredienten:
3 grote bananen
100 ml ongezoete havermelk
40 ml zonnebloemolie
2 eetlepels honing
1 scheutje vanille aroma
90 gram volkorenmeel
40 gram havermeel
50 gram amandelmeel
20 gram cacao
15 gram eiwitpoeder chocola
2 tl bakpoeder
Snufje zout
80 gram pure of melk chocola ( bijv. suikervrij van prozis.)

Het recept:
✨ Verwarm de oven voor op 190 graden
✨ Prak de 3 grote bananen in een grote beslagkom tot een smurrie. (hoe rijper ze zijn hoe beter!)
✨ Doe de havermelk, zonnebloemolie, honing en vanille aroma bij de bananensmurrie en roer het met een garde tot een geheel.
✨ Voeg daar de volkorenmeel, havermeel, amandelmeel, cacaoa eiwitpoeder, bakpoeder en snufje zout aan toe. Voeg ze er een voor een aan toe. En roer met de garde keer op keer door. Tot een glad beslag.
✨Snij met een groot mes de chocola in kleine stukjes/brokjes. Spatel deze door het beslag.
✨ Spray de bakvorm in met een bakspray ( tip: doe dit boven de gootsteen)
✨ Giet het beslag in de vorm ( zorg dat de randjes schoon zijn)
✨ 45-55 min in de oven of tot hij gaar is, elke oven is anders… prik met een saté prikker in het midden van de cake… wacht 3 seconden,
komt hij er “droog” uit grote kans dat hij klaar is.
✨ Haal de cake uit de oven
✨ Haal de cake na 5 min uit de vorm en laat hem afkoelen. ( wacht een half uur met aansnijden, anders kan die scheuren)
Comments