
In ieder huisje. Of het nou in Nederland of Belgie is.. word er
meerdere keren per winter boerenkool gegeten. En natuurlijk! En er
is ook niets lekkerder dan na een koude winterdag uit je werk
thuiskomen en te kunnen aanschuiven voor een heerlijk
winterkostje!
Toen ik net op mijzelf woonde en wilde experimenteren met kruiden
bij het koken… gooide ik op een winteravond kipkruiden niet over de
kip maar in de boerenkool… en nu? Ik wil niets anders meer… en mijn
vrienden? Velen doen het ook nu zo met mij:D Durf jij ook? Laat het
me vooral weten.
Benodigdheden
450 gram boerenkool van de boer
1 kilo vastkokende aardappelen
100 ml ( haver) melk
1 klein klontje boter
1 groente boullionblokje
2,5 eetlepel kipkruiden van verstegen
een (r) ook worst
hoe maak je het?
Doe de boerenkool van de boer een nacht in de vriezer. Sorry je moet nog
eventjes geduld hebben ;)
Schil de aardappels. En spoel deze even af onder de kraan zodat het zand
wegspoelt.
Kook een pan met water, breek de boerenkool los in stukjes en laat dit zon 30
tot 35 min koken.
In de anderen pan kun je dan 20 min de aardappels koken en daarbovenop leg
je de rookworst.
Kun je de aardappels goed doorprikken? Dan kun je deze met de worst
afgieten. Doe de aardappels in een grote pan of een mooie grote schaal.
Giet nu de boerenkool af. En doe de boerenkool bij de aardappels.
Voeg er de 100 ml ( haver) melk toe. Met een klontje boter. Nu mag je met een
speciale aardappelstamper het gerecht gaan stampen. Zet het nummer stay in
alive op en stamp mee op de beat! Begint het een aardige egale emulsie te
worden dan mag je het geheime ingredient toevoegen. De kipkruiden! Stamp
en roer nu alles voor de laatste keer alles nog even een keer nog goed door.
Nu mag je het op de borden verdelen. En ook de worst mag uit zijn velletje
bevrijd worden en in stukken gehakt worden… en ik zo zeggen geniet van dit
winter prakkie! Voor de liefhebber kun je er natuurlijk altijd nog even wat extra
spekkies en een goede jus zelf maken!
Комментарии