top of page

Door manuela: Boerenkool stamppot

Foto van schrijver: ManuelaManuela

In ieder huisje. Of het nou in Nederland of Belgie is.. word er

meerdere keren per winter boerenkool gegeten. En natuurlijk! En er

is ook niets lekkerder dan na een koude winterdag uit je werk

thuiskomen en te kunnen aanschuiven voor een heerlijk

winterkostje!

Toen ik net op mijzelf woonde en wilde experimenteren met kruiden

bij het koken… gooide ik op een winteravond kipkruiden niet over de

kip maar in de boerenkool… en nu? Ik wil niets anders meer… en mijn

vrienden? Velen doen het ook nu zo met mij:D Durf jij ook? Laat het

me vooral weten.


Benodigdheden

450 gram boerenkool van de boer

1 kilo vastkokende aardappelen

100 ml ( haver) melk

1 klein klontje boter

1 groente boullionblokje

2,5 eetlepel kipkruiden van verstegen

een (r) ook worst





hoe maak je het?

Doe de boerenkool van de boer een nacht in de vriezer. Sorry je moet nog

eventjes geduld hebben ;)

Schil de aardappels. En spoel deze even af onder de kraan zodat het zand

wegspoelt.


Kook een pan met water, breek de boerenkool los in stukjes en laat dit zon 30

tot 35 min koken.

In de anderen pan kun je dan 20 min de aardappels koken en daarbovenop leg

je de rookworst.

Kun je de aardappels goed doorprikken? Dan kun je deze met de worst

afgieten. Doe de aardappels in een grote pan of een mooie grote schaal.

Giet nu de boerenkool af. En doe de boerenkool bij de aardappels.

Voeg er de 100 ml ( haver) melk toe. Met een klontje boter. Nu mag je met een

speciale aardappelstamper het gerecht gaan stampen. Zet het nummer stay in

alive op en stamp mee op de beat! Begint het een aardige egale emulsie te

worden dan mag je het geheime ingredient toevoegen. De kipkruiden! Stamp

en roer nu alles voor de laatste keer alles nog even een keer nog goed door.

Nu mag je het op de borden verdelen. En ook de worst mag uit zijn velletje

bevrijd worden en in stukken gehakt worden… en ik zo zeggen geniet van dit

winter prakkie! Voor de liefhebber kun je er natuurlijk altijd nog even wat extra

spekkies en een goede jus zelf maken!

Комментарии


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page