top of page

Door Manuela: Bloemkoolsoep met pesto

Foto van schrijver: ManuelaManuela

Krijgt u vanavond eters en denkt "wat zal ik nu weer op tafel toveren"? Deze spannende combinatie zal iedereen aangenaam verrassen. Hoewel bloemkool een uitgesproken smaak heeft, moet ik je eerlijk bekennen dat door de romige kokosmelk, de pittige kruiden en de zoutige pesto, dat deze soep zeker tot mijn comfort food soepen behoort. En met deze soep zul je zeker geen honger meer hebben! Ook leuk als amuse om in mini glaasjes te serveren eventueel.


Ingrediënten:

1 grote bloemkool

1 liter water

1 bouillonblokje

150 ml kokosmelk

5 grote theelepels pesto

4 theelepels Italiaanse kruiden

Snufje peper

Snufje chilivlokken (hou je van pittig dan meer)


Hoe maak je de soep?

✨ Snij de bloemkool in kleine roosjes.

✨ Doe de bloemkool in een pot. En vul deze pan met 1 liter water.

✨ Breng met bloemkool aan de kook voeg het bouillon blokje toe.

✨ Als de bloemkool gaar is. (je kunt er makkelijk met een vork inprikken) haal je de pan van het vuur. ✨ Met een staafmixer pureer je de boel. Halverwege giet je de kokosmelk erbij. Belangrijk is dat er geen klontjes meer in de soep zitten.

✨ Nu kun je ook de pesto, en de Italiaanse kruiden, snufje peper, snufje chilipeper toevoegen.

✨ Pureer weer zodat alles goed door elkaar heen zit. Is alles op smaak gebracht? Ben je niet helemaal tevreden? Voeg eventueel zelf wat smaken toe.

✨ Denk je ik kan niet wachten om deze soep te veroveren… doe hem dan nog voor een klein momentje op het vuur zodat hij weer goed warm is. Nu kun je de soep verdelen over de borden.

✨ Heb je soep de volgende dag over en is hij erg dik geworden? Niet weggooien! Je kunt nog even wat water toevoegen en op nieuw opwarmen goed doorroeren tot het een emulsie word.

✨ Eet smakelijk!


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page