
Een klassieker uit de Turkse keuken, maar zoals bij elke klassiek recept doe ik mijn eigen ding. Serdar keurt deze helemaal goed 👌
Voor 6 personen:
12 a 16 kleine groene paprika's, te koop bij elke Turkse supermarkt
500 gram lam/rundsgehakt
300 gram kort korrelige rijst
3 tenen knoflook
30 gram verse peterselie
2 dikke witte uien
Peper en zout naar smaak
400 ml water
1 tomaat
2 eetlepels tomaten concentraat
Sap van 1 citroen
✨️ Doe in een hakmolen de knoflook, peterselie en ajuin. Mix alles goed gehakt is, het mag nog een beetje grof zijn.
✨️ Doe dit in een grote kom samen met het gehakt en de rijst. Kruid af met peper en zout.
✨️ Hol de paprika's uit door het kapje er af te snijden en de pitten er uit te halen.
✨️ Vul de paprika's met het gehakt. Duw niet aan, de rijst zet uit tijdens het koken.
✨️ Schik de paprika's mooi in een gietijzeren pot.
✨️ Leg op elke paprika een stukje tomaat.
✨️ Meng het water met het tomaten concentraat en citroensap en giet dit over de paprika's.
✨️ Laat 1 uur garen op laag vuur met het deksel op de pot.
✨️ Serveer met yoghurt en een frisse salade.
コメント