top of page

"Biber dolması": gevulde paprika's

Foto van schrijver: Leen Leen


Een klassieker uit de Turkse keuken, maar zoals bij elke klassiek recept doe ik mijn eigen ding. Serdar keurt deze helemaal goed 👌


Voor 6 personen:

12 a 16 kleine groene paprika's, te koop bij elke Turkse supermarkt

500 gram lam/rundsgehakt

300 gram kort korrelige rijst

3 tenen knoflook

30 gram verse peterselie

2 dikke witte uien

Peper en zout naar smaak

400 ml water

1 tomaat

2 eetlepels tomaten concentraat

Sap van 1 citroen


✨️ Doe in een hakmolen de knoflook, peterselie en ajuin. Mix alles goed gehakt is, het mag nog een beetje grof zijn.

✨️ Doe dit in een grote kom samen met het gehakt en de rijst. Kruid af met peper en zout.

✨️ Hol de paprika's uit door het kapje er af te snijden en de pitten er uit te halen.

✨️ Vul de paprika's met het gehakt. Duw niet aan, de rijst zet uit tijdens het koken.

✨️ Schik de paprika's mooi in een gietijzeren pot.

✨️ Leg op elke paprika een stukje tomaat.

✨️ Meng het water met het tomaten concentraat en citroensap en giet dit over de paprika's.

✨️ Laat 1 uur garen op laag vuur met het deksel op de pot.

✨️ Serveer met yoghurt en een frisse salade.


コメント


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page