top of page

"Dae-pa jeon": Koreaanse pannenkoek met prei

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 7 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen

Deze variatie op de Koreaanse pa jeon (pannenkoek met lente ui) met prei serveerde ik bij de Koreaanse berbecue. Hartig en super lekker.



Voor 6 mini pannenkoekjes of 2 grote


1 grote prei


Voor het deeg:

2 eieren

1 eetlepel maizena

50 gram bloem

50 ml water

2 eetlepels sojasaus

3 eetlepels sesam olie


sesamzaadjes

Olie om in te bakken (zonnebloem)




✨ Meng alle ingredienten voor het deeg in een kom.


✨ Snij de prei zo fijn mogelijk, was ze heel goed.

✨ Voeg de prei toe aan het deeg en meng goed voor elkaar.



✨ Doe de olie in een pan en maak 3 hoopjes met het prei mengsel, we gaan in twee keer bakken. Je kan 6 kleine pannenkoekjes maken of 2 grote.

✨ Doe op elk hoopje een beetje sesamzaadjes, wanneer we de pannenkoekjes omdraaien bakken de zaadjes mee en worden ze mooi goudbruin.

✨ Draai de pannenkoekjes om wanneer ze mooi goudbruin zijn.

✨ Serveer met sojasaus.

✨ Lekker als deel van Koreaanse barbecue!

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page