"Dae-pa jeon": Koreaanse pannenkoek met prei
- Leen
- 7 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Deze variatie op de Koreaanse pa jeon (pannenkoek met lente ui) met prei serveerde ik bij de Koreaanse berbecue. Hartig en super lekker.
Voor 6 mini pannenkoekjes of 2 grote
1 grote prei
Voor het deeg:
2 eieren
1 eetlepel maizena
50 gram bloem
50 ml water
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sesam olie
sesamzaadjes
Olie om in te bakken (zonnebloem)
✨ Meng alle ingredienten voor het deeg in een kom.
✨ Snij de prei zo fijn mogelijk, was ze heel goed.
✨ Voeg de prei toe aan het deeg en meng goed voor elkaar.

✨ Doe de olie in een pan en maak 3 hoopjes met het prei mengsel, we gaan in twee keer bakken. Je kan 6 kleine pannenkoekjes maken of 2 grote.
✨ Doe op elk hoopje een beetje sesamzaadjes, wanneer we de pannenkoekjes omdraaien bakken de zaadjes mee en worden ze mooi goudbruin.
✨ Draai de pannenkoekjes om wanneer ze mooi goudbruin zijn.
✨ Serveer met sojasaus.
✨ Lekker als deel van Koreaanse barbecue!
Comments