top of page

Courgettesoup met Thaise smaken

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 13 minuten geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

Ik had nog twee triestige courgetten die opmoesten, en maakte daarmee deze soep. In totaal maar vijf hoofdingrediënten is dit een topper voor in de week.


Het zakje met currypasta kocht ik in de Aziatische winkel. Deze kleine zakjes zijn ideaal om één gerecht mee te maken. Ik gebruikte nu tom kha pasta, deze is niet pittig. Voor dit recept kan je eventueel ook gele of groene currypasta gebruiken. Maar gebruik zeker currypasta van de Aziatische winkel en niet van een Westerse winkel, deze is veel lekkerder!



Voor 6 personen

30 minuten werk


2 courgetten

2 ajuinen

50 gram tom kha currypasta (1 zakje)

1 blokje kippenbouillon

250 ml kokosmelk

1.5 liter water

Spaanse chilipeper



ree

  • Snij de courgette in blokjes.

  • Snij de ajuin in partjes.

  • Doe de ajuin en courgette in een grote pot en stoof kort aan.

  • Voeg de currypasta, bouillonblokje en water toe.

  • Laat 20 minuten koken.


ree

  • Mix de soep glad met een staafmixer.

  • Voeg de kokosmelk toe en laat nog kort meekoken.

  • Werk af met de chilipeper.




Opmerkingen

Opmerkingen zijn niet geladen
Het lijkt erop dat er een technisch probleem is opgetreden. Probeer nogmaals verbinding te maken of de pagina te vernieuwen.

Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page