Courgettesoup met Thaise smaken
- Leen
- 13 minuten geleden
- 1 minuten om te lezen

Ik had nog twee triestige courgetten die opmoesten, en maakte daarmee deze soep. In totaal maar vijf hoofdingrediënten is dit een topper voor in de week.
Het zakje met currypasta kocht ik in de Aziatische winkel. Deze kleine zakjes zijn ideaal om één gerecht mee te maken. Ik gebruikte nu tom kha pasta, deze is niet pittig. Voor dit recept kan je eventueel ook gele of groene currypasta gebruiken. Maar gebruik zeker currypasta van de Aziatische winkel en niet van een Westerse winkel, deze is veel lekkerder!
Voor 6 personen
30 minuten werk
2 courgetten
2 ajuinen
50 gram tom kha currypasta (1 zakje)
1 blokje kippenbouillon
250 ml kokosmelk
1.5 liter water
Spaanse chilipeper

Snij de courgette in blokjes.
Snij de ajuin in partjes.
Doe de ajuin en courgette in een grote pot en stoof kort aan.
Voeg de currypasta, bouillonblokje en water toe.
Laat 20 minuten koken.

Mix de soep glad met een staafmixer.
Voeg de kokosmelk toe en laat nog kort meekoken.
Werk af met de chilipeper.










Opmerkingen