Champignonsoep met krokante pancetta
- Leen
- 2 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 22 uur geleden

Op zich een simpel soepje, maar met een leuke afwerking. Lekker, mooi, leuk voor de feestdagen.
Voor 6 personen
30 minuten werk
Voor de soep:
500 gram kastantjechampignons
1 ajuin
1 liter groentenbouillon of water met 2 bouillonblokjes.
Blokje boter.
200 ml room
Peper en zout naar smaak
Voor de afwerking:
250 gram shiitake
100 gram pancetta
Verse bieslook
Geroosterde pijnboompitten
Maak de soep:
Snipper de ajuin.
Snij de champignons in schijfjes.
Doe de boter in een pot en laat smelten.
Stoof de ajuin en champignons kort aan.
Voeg de bouillon toe.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Laat dit 20 minuten koken.
Mix glad met een staafmixer.
Voeg de room toe.
Maak de topping:
Snij de shiitake in schijfjes.
Snij de pancetta in stukjes.
Doe de pancetta in een pan en bak kort aan, tot het vet begint te smelten.
Voeg de champignons toe.
Bak tot de champignons gaar zijn en de pancetta krokant.
Serveer:
Schep een portie soep in een kom.
Versier voorzichtig met de shiitake.
Versier met gehakte bieslook en pijnboompitten.












Opmerkingen